Focus

Amphora

Proveïdors d’E-Commerce

Logística d’aprofitament per a pimes

Amphora va néixer en plena pandèmia -i com a conseqüència d’aquesta- per donar una resposta logística als canals de venda en línia que molts negocis van haver de potenciar o fins i tot engegar per donar sortida als seus productes. El maig del 2021, la plataforma va rebre la seva primera comanda, recorda Adrià Cortés, cofundador amb Joaquim Sant i Joan Tresserras. Amphora veu la llum com un 3PL, és a dir, un proveïdor de logística per a tercers, bàsicament pimes. Una de les idees originals que tenen és aprofitar els espais ociosos que molts magatzems tradicionals tenen. D’aquesta manera, van anar creixent fins a disposar, en l’actualitat, de més de 20.000 m² en nou centres: cinc a Catalunya, dos a Madrid, un a Canàries i un altre a Alemanya. Amphora lloga espais i els digitalitza per fer-los tan eficients com sigui possible: “Altres models de logística aposten per agafar molts metres quadrats en una única ubicació i robotitzar-los, però la nostra solució és més barata i ràpida”, diu Cortés. La prova és que la implantació a Alemanya s’ha fet en només una setmana.

Perquè això sigui possible és clau el programari de gestió del magatzem (SGA) que han desenvolupat, inicialment com a eina d’ús intern, però que també han compartit amb els socis de magatzem. Es tracta d’un programa molt versàtil, que optimitza espais i recorreguts dins del magatzem i que és molt competitiu. Així que han començat a comercialitzar-lo fins al punt que ha esdevingut un negoci amb gran potencial. Actualment representa el 30% de les vendes de la companyia, però creix més que el 3PL. També és més escalable i ideal com a punta de llança per créixer fora. Cortés explica que ara per ara tenen el focus posat a créixer a l’Estat espanyol, i que a finals d’any sortiran a vendre les dues unitats de negoci a altres mercats, sobretot el programa.

Amphora va necessitar 1,5 milions d’euros per començar, però des de fa un any té un ebitda positiu i en fa dos que encadenen creixements de vendes del 20% mensual. Aquest semestre multiplicaran per sis la facturació del mateix període del 2022. La plantilla està formada per unes 50 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.