Focus

innovamat

Aconsegueixen que les matemàtiques ‘molin’

En una escola de Barcelona, el mestre anuncia davant la mirada, atenta de famílies que passen un matí de portes obertes: “És el torn de matemàtiques”; “nooo”, criden amb decepció la majoria dels infants. “Farem Innovamat”, corregeix ràpidament, i aleshores a l’aula se sent un “síiiii” amb aplaudiments inclosos. Quan Andreu Dotti, cofundador d’Innovamat, és sabedor de l’anècdota somriu i diu: “És el nostre propòsit.” Innovamat és una firma del sector educatiu que impulsa l’aprenentatge competencial i personalitzat de les matemàtiques. Se centra en el desenvolupament d’habilitats matemàtiques per als alumnes d’entre 3 i 16 anys, i ofereix trajectòries d’aprenentatge seqüenciades, recursos, formació i acompanyament a la comunitat educativa de bracet d’experts en didàctica de les matemàtiques i de la ciència de l’aprenentatge matemàtic.

Fundada el 2017 a Barcelona pels joves Andreu Dotti, Isaac Sayol i Àlex Espinet, s’han distingit d’altres iniciatives similars per l’especialització en matemàtiques, l’aliança amb els mestres i l’aposta per la recerca científica per canviar la percepció de les matemàtiques entre els estudiants. De fet, des dels inicis, dues professores d’universitat, Laura Morera i Cecilia Calvo, doctores en didàctica matemàtica formen part de l’equip.

Innovamat és present en més de 2.000 centres educatius de l’Estat espanyol, Itàlia, Mèxic, Colòmbia, Xile, l’Equador, el Brasil i el Perú, que imparteixen matemàtiques amb les seves propostes. Van tancar el 2022 amb una facturació d’11 milions d’euros i 320 empleats, i fa només uns mesos van ser capaços d’aixecar 20 milions d’euros en una ronda de finançament coliderada pel fons d’impacte educatiu dels Estats Units Reach Capital i per Kibo Venturesi Bonsai Partners. “Tenim un problema amb l’aprenentatge de les matemàtiques, però si aconseguim resoldre’l, seguirem creixent”, considera Dotti. Amb aquesta segona ronda de finançament, Dotti assegura que planegen seguir desenvolupant el seu model, créixer internacionalment i crear una mena de hub de recerca en didàctica matemàtica. Innovamat compta ja amb acords de col·laboració amb diferents universitats per analitzar els factors més determinants en l’aprenentatge de les matemàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.