Focus

Sateliot

desenvolupament de satèl·lits

Torre cel·lular orbitant a l’espai exterior

Sateliot, l’operador de satèl·lits que ofereixen connectivitat a través del 5G, segueix enlairant-se ben amunt, pel que fa a la seva musculació financera. En la recerca de 100 milions d’euros de finançament, està previst, com afirma el CEO, Jaume Sanperas, que “abans de tancar l’estiu” ja hagin trobat un inversor líder que permeti garantir l’èxit de l’operació. De moment, hi ha diversos candidats, d’Europa, els EUA i el Pròxim Orient. Un nou soci que s’unirà a noms tan importants com Telefónica, Indra, Cellnex i Sepides.

I una part de la ronda hauria de venir, com assenyala Sanperas, dels fons Next Generation. Al llarg dels mesos a venir, veurem com es pobla la constel·lació de nanosatèl·lits de Sateliot. Després del primer enlairament de l’abril, el calendari fixa arribar el 2027 a una constel·lació de 500 satèl·lits que, sota l’estàndard 5G, garantiran la connectivitat tothora en ubicacions remotes, els oceans i l’espai, on hi ha perill de perdre la cobertura. La tasca comercial garanteix un negoci prou sucós: “Tenim signades intencions de compra per 1.000 milions, i enguany ja s’han concretat 60 milions d’aquestes comandes.” La perspectiva és assolir el 2026 un volum de negoci de 1.000 milions d’euros.

Com explica Sateliot, la constel·lació de satèl·lits, veritables torres cel·lulars a l’espai, es beneficia del fet que “és fàcil signar acords amb operadors de telecomunicacions, ja que els seus clients, ja siguin operadors logístics o empreses agrícoles o d’infraestructures, ja disposen de tecnologia 5G i dispositius IoT, i l’única cosa que busquen és que algú en garanteixi la plena cobertura”. Un pagès que hagi sensoritzat camps d’olivera o vinya, pot controlar-ne el reg gràcies al senyal que cobreix el satèl·lit. Així mateix, un operador d’infraestructures pot tenir en tot moment informació sobre, per exemple, l’estat de vies de tren o autopistes.

Sanperas destaca que el projecte “s’ha nodrit de la base tecnològica del país, amb la col·laboració de diversos centres i universitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.