Focus

time is brain

Acceleren la detecció d’ictus

Time is Brain, una spin-off de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP), de Badalona, ha desenvolupat un dispositiu mèdic, el BraiN20, capaç de monitorar en temps real el comportament d’un tipus d’ones elèctriques cerebrals mentre s’està produint un ictus. Això permet que cada pacient rebi la millor assistència en el menor temps possible. “És un dispositiu portable i usable per personal sanitari, similar a una tauleta i senzill de fer servir. El dispositiu fa una lectura i interpreta l’ona elèctrica del cervell a través d’uns elèctrodes que se situen a les mans i al cap del pacient. Aquest procés millora el temps de detecció i l’assistència a la persona que pateix un ictus”, explica Alícia Martínez, neuròloga, CEO i cofundadora de la companyia, juntament amb els també neuròlegs Antoni Dávalos i Jaume Coll.

Una subvenció rebuda per part de La Marató de TV3 va donar un fort impuls al projecte: “Ens va permetre fer estudis amb pacients i testar les característiques de les ones cerebrals que el dispositiu detecta i analitza. Els resultats que vam obtenir van ser tan bons, que vam decidir, el juliol del 2020, crear l’empresa ”, comenta Martínez, que destaca que el temps és literalment vital en el cas d’un ictus, una malaltia que ocupa la segona posició com a causa de mortalitat al món i la primera a generar discapacitat. “Cada hora que passa, el pacient perd un 20% de probabilitats de recuperar-se, i només un 50% es recuperen satisfactòriament”, afirma la CEO de Time is Brain.

Time is Brain ha aconseguit, fins ara, 8,7 milions d’euros de finançament provinents de subvencions, beques i el tancament d’una ronda d’inversió amb Banc Sabadell. L’empresa inicia ara un altre estudi als hospitals Germans Trias i Pujol (Badalona), Vall d’Hebron (Barcelona) i Josep Trueta (Girona), i la fabricació d’una presèrie del dispositiu per demostrar que funciona correctament i que és segur. “Aquest estudi es requereix per obtenir les certificacions del producte i poder iniciar-ne la comercialització, que tenim prevista per a finals de l’any que ve o principis del 2025”, diu Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.