Dental Residency canvia a Lura Care per entrar a Europa
Amb la nova denominació, l’empresa de salut bucodental per a persones grans o dependents suma l’òptica i l’audiologia
Nascuda a Barcelona el 2015 sota la marca Dental Residency i rebatejada ara com a Lura Care, la companyia ofereix serveis sanitaris de salut bucodental, òptica i audiològica a persones grans i amb diversitat funcional, a través de les seves línies Lura Care, Lura Vision i Lura Hearing.
Fundada per Sergi Comas, CEO; Alessandro Marconi, odontòleg i implantòleg expert en gerondontologia; i Arnau Ayza, expert protètic i fundador d’Ayza Ortodoncia, la companyia ha captat fins ara dos milions d’euros en rondes de finançament i l’any passat el va tancar amb una facturació d’1,3 milions d’euros. Ara té com a objectiu assolir el lideratge a Europa entre les empreses que ofereixen aquests serveis sanitaris, una fita que ja ha aconseguit a l’Estat espanyol.
La companyia cobreix la necessitat social no atesa de vetllar per la salut bucodental dels més grans o persones amb diversitat funcional, dels quals gairebé mig milió resideixen en els més de 5.000 centres d’atenció distribuïts per l’Estat espanyol. El propòsit de garantir l’accés a les prestacions bucodentals de la majoria de persones d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu de millorar la seva salut, benestar i qualitat de vida, va ser determinant en la creació de Dental Residency, ara Lura Care.
El model que ha desenvolupat l’única a l’Estat espanyol dedicada de manera exclusiva a les atencions sanitàries que proposa, es basa en disposar de serveis de salut mòbils que acudeixen als centres residencials, de dia o al domicili particular de la persona que els necessita.
Els professionals de l’empresa, especialitzats en gerodontologia i atenció a persones amb diversitat funcional, òptica i audiològica, es desplacen fins on estigui ubicat l’usuari amb el material portàtil homologat necessari o amb una Unitat Mòbil per a la prestació sanitària, evitant així desplaçaments innecessaris i molt sovint complicats i incòmodes per a aquests perfils de pacients.
Plataforma pròpia.
Després de consolidar el seu model d’atenció sanitària a nivell nacional, Lura Care ha iniciat enguany el seu procés d’expansió internacional a Europa, on les necessitats assistencials són molt similars a les detectades a l’Estat espanyol.
La firma va obrir el gener passat el seu primer centre operatiu a Itàlia, concretament a Milà, des d’on ofereix els seus serveis a poblacions del nord del país. A més, a hores d’ara està fent les últimes passes normatives per entrar en el mercat del Regne Unit i l’any vinent ho preveu fer en el d’Alemanya.
Compromís.
Des del seu naixement, Lura Care ha superat les 100.000 persones ateses a l’Estat espanyol, on disposa de 8 centres operatius distribuïts en 7 comunitats autònomes. A més, l’empresa ha establert convenis de col·laboració amb més d’un miler de residències a Catalunya, País Valencià, Comunitat de Madrid, Andalusia, País Basc, Navarra i les Balears.
El repte de Lura Care per als pròxims cinc anys és oferir cobertura assistencial a més de 2 milions de persones a partir dels 25 centres operatius que pretén obrir a 4 països europeus, “i atendre cada any més de 300.000 persones i realitzar més de 70.000 tractaments”, assegura Comas, que alerta de l’increment de necessitats assistencials en els pròxims anys a Europa, “que ens ha de dur a incentivar la col·laboració públic-privada amb companyies com Lura Care, que aporten gran valor” social i econòmic al sistema sanitari. L’empresa vol assolir una facturació de més de 40 milions d’euros a l’acabarel seu pla quinquennal.