Gran angular

Girbau tria DFactory per poder innovar més

El grup de Vic és un dels líders mundials en solucions integrals de bugaderia professional

La firma ha rebut nombrosos reconeixements pels seus avenços
L’enclavament resulta estratègic per al grup familiar vigatà

El grup Girbau, un dels referents mundials en solucions integrals de bugaderia professional i tractament tèxtil, va voler fer una forta aposta per la indústria 4.0, i l’any passat va instal·lar-se a DFactory. Es tracta d’una iniciativa liderada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) que té per objectiu fomentar i desenvolupar la indústria 4.0 per tal de potenciar un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai únic.

A DFactory hi tenen cabuda emprenedors i empreses per a les quals la tecnologia té un pes específic important.

Pere Girbau, CEO de Girbau Group i tercera generació de la família al capdavant de la companyia, fa balanç de la presència del grup en aquest ecosistema. Explica que estar presents a DFactory els facilita treballar en un entorn que permet aplicar la transformació digital al seu model de negoci, així com les noves tecnologies aplicades a la indústria 4.0.

“La indústria 4.0 encara és nova per a les empreses, així que poder incidir en aquesta nova línia empresarial i fer-ho en contacte amb les empreses que es dediquen a desenvolupar tecnologia i models de negoci al voltant de la transformació digital ens permet, indiscutiblement, impulsar i accelerar els nostres projectes. I sens dubte el fet d’estar present a DFactory ens ajuda a impulsar-ho tot plegat”, afegeix.

Per Girbau, DFactory també és una oportunitat d’atracció i desenvolupament del talent ja que es tracta d’un espai que facilita la creativitat i les relacions, amb una visió oberta. Segons el CEO de Girbau, l’ecosistema DFactory, permet, a més, crear sinergies, cooperar i explorar vies de col·laboració amb altres empreses presents en l’ecosistema.

Així mateix, per al grup osonenc la ubicació de les instal·lacions de DFactory els resulta una ubicació estratègica. Situades a prop del port, l’aeroport i la Fira de Barcelona, els ha permès organitzar tallers, reunions i sessions amb clients i proveïdors, per poder impulsar així noves formes de transformació digital aplicades al seu negoci.

Amb seu central a Vic, la companyia opera en més de 130 països i compta amb 17 filials a Europa, Amèrica del Nord i Llatinoamèrica, Oceania i Àsia.

Multinacional familiar. Fundada l’any 1960, la firma, que és una empresa familiar amb estructura de multinacional, ha rebut nombrosos reconeixements per l’aposta per la innovació, la qualitat i la sostenibilitat.

Ara com ara suma un total de sis centres de producció repartits entre la capital d’Osona, on realitza el muntatge de rentadores Genius i de gran capacitat, assecadores, planxadores, entre d’altres; un altre centre productiu a França centrat en maquinària per a l’automatització de processos i planxadores compactes i una altra fàbrica a Xangai (Xina) de 9.000 metres quadrats dedicada a la fabricació de rentadores, assecadores, sistemes de planxat i sistemes de rentat (túnels). Justament, ara fa tres anys, Girbau va comprar el 100% del capital de la joint venture que tenia des del 2017 amb l’empresa xinesa per reforçar el mercat asiàtic. Es tracta de Shenguang Laundry Technology. Des de llavors, que la filial GSLT va passar a estar controlada directament per la firma vigatana amb l’objectiu de reforçar la seva posició en el mercat xinès.

Facturació. L’any 2022, Girbau va facturar 181 milions d’euros, que va suposar un creixement de dos dígits respecte a l’exercici anterior i va tornar al ritme d’evolució d’abans de la pandèmia.

Actualment, el grup dona feina a més de 800 empleats repartits per tot el món.

El 2020 Girbau va celebrar els seus cent anys com una empresa familiar i el 60è aniversari del negoci actual. “Amb la innovació com un dels seus principals eixos estratègics, en aquest llarg camí l’empresa ha cregut i ha canviat, però sempre amb els mateixos valors que generació rere generació ha mantingut vius la família Girbau”, expliquen des de l’empresa.

Pioners. La tercera generació de la família Girbau continua el seu llegat com a pioners en la indústria de la bugaderia professional, a partir de la innovació i la col·laboració. Amb una mirada cap al futur, Girbau manté el seu compromís amb la qualitat, la innovació i la sostenibilitat en el món de la bugaderia professional.

Girbau Lab, l’ecosistema d’innovació

Girbau va crear Girbau Lab, una plataforma de col·laboració que impulsa la indústria de la bugaderia i genera valor més enllà dels seus propis límits, especialment en termes de sostenibilitat, transformació digital i benestar. L’empresa busca crear un impacte positiu en les persones i en el planeta. Construeixen així el seu propi ecosistema d’innovació en el qual els diferents actors participen activament i aporten valor.

Treballen amb generadors de nous coneixements i tecnologies com centres de recerca, universitats, centres tecnològics que desenvolupen tecnologies aplicades al món industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.