Política

Jordi Camps

Alcalde de Vidreres

“Hem evitat quinze intents d’ocupació l’últim mes i mig”

“Creiem que a finals del primer trimestre o a principis del segon ja podrem tenir el servei d’aigua totalment municipalitzat”

“Segons una conversa amb el director territorial de Salut, d’aquí a cinc anys tindrem un centre d’atenció primària nou a Vidreres”

No estem preocupats pel judici dels nomenaments il·legals a la policia

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va revalidar l’alcaldia per quarta vegada consecutiva en les últimes eleccions municipals. L’equip de govern de Junts va obtenir vuit regidors, majoria absoluta.

Porten molts mandats governant a Vidreres, quina valoració fa de tots aquests anys?
Sí, aquest és el quart mandat i podem dir que hem intentat durant tots aquests anys millorar el nostre municipi a partir de totes les peticions que ens ha fet la gent del poble. Nosaltres al final estem treballant per la gent del municipi i totes les coses que s’han tirat endavant són peticions que ens han estat fent. Sí que hi ha qüestions que són més lentes que d’altres, i a nosaltres ens hauria agradat poder ser més àgils, per exemple en el centre de dia. El centre de dia fa temps que hauria d’estar acabat, però per diverses crisis com la covid, problemes amb Endesa, la guerra d’Ucraïna i la pujada de preus s’ha alentit molt més del compte i això ha fet que hàgim hagut de tornar a treure a licitació tota l’obra. Esperem que a partir del mes de maig ho puguem continuar.
Quina evolució han fet com a equip de govern?
D’aquell equip de govern de fa dotze anys, ara només quedem dues persones. El que hem après i hem intentat traslladar a la resta de companys que han entrat és que el que s’ha de fer sempre és escoltar al màxim la gent i mirar de fer realitat el que ens demanen. Hem buscat facilitats perquè l’administració sigui molt més propera. Hem millorat les trucades a l’Ajuntament, el correu electrònic i estem treballant per poder contestar a tothom i trobar solucions, com el WhatsApp municipal. Ara estem enfocats en moltes petites actuacions de manteniment del poble.
Quins projectes estan estudiant engegar?
Tenim diversos projectes. Un és el centre de dia que he comentat abans; també el tancament de la coberta de la zona esportiva, que és una cosa que ens demanaven des de feia temps. Un altre tema que estem estudiant és la unió dels diversos barris del poble amb una via verda, aprofitant les obres que s’han de fer de les tres rodones. També arreglar el local social de Terrafortuna i la Goba per afavorir la cohesió, i el centre d’atenció primària, que vam estar parlant amb el director territorial de Salut, Jaume Heredia, i ens va dir que volien tirar endavant un nou centre d’atenció primària. D’aquí a cinc anys estaria fet. L’altre tema que ens preocupa és l’habitatge. Tenim pocs habitatges per llogar i pocs terrenys per construir i estem mirant que les entitats bancàries ens cedeixin aquests habitatges buits a l’Ajuntament per destinar-los a habitatge social. Estem gestionant un conveni amb la Fundació SER.GI perquè ens ajudi a coordinar-ho.
Sap quan comencen les obres a la C-63?
No fa tant vaig anar a parlar amb el director territorial sobre aquest tema i em va dir que no faltava gaire. També li vaig traslladar la necessitat de tenir una línia de bus que enllaci Vidreres i els barris amb l’estació de Sils. Ja han expropiat els terrenys per fer l’obra, fa un mes van fer un control de vehicles que circulaven per la via i després van fer unes marques topogràfiques. Potser les començaran al mes de maig, però no ho puc assegurar.
El Tribunal Suprem els va donar la raó en el procediment de municipalització de l’aigua el 2022. Com està actualment?
Estem al final de tot. Creiem que a finals del primer trimestre d’enguany o a principis del segon ja podrem tenir el servei d’aigua totalment municipalitzat.
Han calculat què deu Rec Madral a l’Ajuntament?
No et sabria dir exactament la quantitat. Hi havia una reclamació de deute, l’empresa va presentar recurs perquè no hi estava d’acord i encara estem en litigis. Fa poques setmanes ells mateixos van dir que al mes de març ho deixaven.
Tenen algun pla per evitar les ocupacions i les plantacions de marihuana a les urbanitzacions del poble?
Et podria dir que s’han evitat uns quinze intents d’ocupació durant l’últim mes i mig. Una de les nostres actuacions és anar cap a la casa quan ens truca un veí i fem fora l’ocupa. La nostra legislació hauria de ser dura, com a altres països com França o Alemanya, i això s’acabaria. Mentre tinguem aquesta legislació laxa, nosaltres hi anem, però la llei els empara, i no podem fer res més. Ens deixen desemparats, i ja n’hi ha prou, no pot ser que tingui més drets un ocupa que un propietari. Això és culpa dels que ens governen. A banda, la nostra policia està treballant conjuntament amb la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra en el tema de la marihuana i estan fent força batudes.
Davant el debat sobre els correbous que s’ha tornat a portar al Parlament i les denúncies dels animalistes, han pensat en una alternativa?
No. Nosaltres vam fer la consulta i el poble va decidir. A partir d’aquí, la Generalitat que faci el que cregui que ha de fer, és a les seves mans.
Com valora el judici per nomenaments il·legals al cos de policia local? Estan preocupats?
No estem preocupats ni tenim data encara per al judici. L’advocat ens diu que podem estar tranquils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.