Economia

ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

Sabadell lidera els Punts Locals Reempresa de la demarcació de Barcelona. Gestionat per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament, ubicada al Vapor Llonch, durant el 2023 va realitzar 75 acompanyaments de reemprenedors/res, 35 de cedents i es va ajudar a tramitar amb èxit 27 cessions de negocis, evitant el seu tancament. En total el Punt Reempresa de Sabadell va contribuir a salvaguardar 59 llocs de treball. La ciutat és un dels 35 punts que actualment funcionen a Catalunya i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, ofereix assessorament a qui vol vendre la seva empresa com també a les persones emprenedores disposades a donar-li continuïtat.

L’objectiu de tot plegat, tal i com destaca el consistori en un comunicat, és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona. Així s’evita el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Segons el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas “Reempresa és un clar exemple de com la col·laboració entre administració i empreses pot donar fruits i, en aquest cas, ser la ciutat líder en aquest rànquing indica també un entorn empresarial proactiu que fomenta la sostenibilitat i el creixement econòmic i es compromet amb la preservació de llocs de treball locals”. D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell se situa en el tercer lloc del rànquing dels 47 Punts d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE) de Barcelona per haver facilitat la creació telemàtica de 122 empreses (85 altes d’autònoms i 35 de societats) durant l’any 2023. D’aquesta manera també es manté com un dels més actius de l’àrea de Barcelona segons el rànquing elaborat per la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.