Economia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

L’Ajuntament de Barcelona engegarà el 2024 dues convocatòries per fomentar la contractació indefinida de joves i subvencionar projectes d’investigació emergents que suposaran una despesa de 4 milions d’euros, amb la intenció d’afavorir l’ocupació de qualitat i donar suport a la recerca i la transferència de coneixement.

D’una banda, el programa Crea Treball Barcelona 2024 impulsarà la creació de 235 llocs de treball amb ajudes per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles a partir de dues línies de suport, segons ha explicat avui l’Ajuntament.

La primera, dotada amb un milió d’euros, es dirà Crea Treball Joves i pretén fomentar la contractació de persones menors de 30 anys en situació d’atur de la capital catalana amb ajudes que variaran entre els 2000 i els 8000 euros.

La segona, amb un pressupost similar, és la línia Crea Treball Investiga, dirigida a la contractació indefinida de doctorats i doctorades amb la garantia d’un salari mínim de 35.000 euros anuals i una ajuda d’entre 12.000 i 15.000 euros en el cas de dones investigadores.

Les bases de les subvencions del Programa Crea Treball Barcelona 2024 s’han aprovat aquesta setmana i la presentació de sol·licituds està prevista a partir del proper 23 de maig i fins al 31 d’octubre d’aquest any.

En paral·lel al Crea Treball, demà es publicarà una nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent de 2024, que compta amb una dotació pressupostària d’1,9 milions d’euros, el doble de la convocatòria anterior, del 2022.

Aquesta tercera edició del projecte busca consolidar el teixit científic i promoure la transferència de coneixement en el sector productiu de la ciutat i està destinat a projectes de recerca que abordin algun d’aquests tres àmbits temàtics: Salut i benestar a la ciutat; Acció climàtica o Ciutat i societat.

La idea és que els projectes, que han de ser originals, tinguin una durada màxima de 2 anys i l’objectiu de proporcionar evidències científiques per resoldre els reptes urbans que té la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament subvencionarà fins al 80% del cost de cada projecte, amb fins a una quantia de 80.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.