Successos

estats units

Quatre policies i un fugitiu moren en un operatiu a Carolina del Nord

Membres del Servei d’Agutzils anava a detenir per tinença d’armes una persona fugida que va obrir foc contra ells

Quatre policies van ser assassinats aquest dilluns en un tiroteig durant un operatiu de detenció d’un fugitiu, que també va morir, ocorregut a Charlotte (Carolina del Nord, els Estats Units), segons van informar les autoritats. A més dels agents morts, hi ha altres quatre policies ferits de bala. Altres dos sospitosos també van ser detinguts.

L’incident va ocórrer al voltant de les 13.30 hora local (17.30 GMT) quan un grup d’agents del Servei d’Agutzils dels Estats Units es disposava a executar l’ordre d’arrest per possessió il·legal d’armes d’un fugitiu. “Quan es van acostar a aquest individu van ser rebuts amb trets”, va explicar en roda de premsa el cap del Departament de Policia de Charlotte-Mecklenburg, Johnny Jennnings.

Els agutzils van abatre al fugitiu al pati davanter de l’habitatge, però “van rebre més trets” des del seu interior. En aquest tiroteig van morir tres agutzils i altres quatre agents van quedar ferits (un altre agutzil i tres policies locals de Charlotte). Un quart agent, un policia local que havia resultat ferit de gravetat, va morir hores després a l’hospital.

Després d’un “llarg enfrontament”, els policies van detenir a dues persones a l’interior de l’habitatge. “Ara estem tractant de determinar què va ocórrer exactament dins de la residència”, va detallar Jennings.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va parlar amb l’alcaldessa de Charlotte, Vi Lyles, i amb el governador de Carolina del Nord, Roy Cooper, per a expressar-los les seves condolences.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.