Política

estats units

Multen Trump amb 9.000 dòlars per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

L’expresident ha d’eliminar els comentaris ofensius del lloc web de la seva campanya

L’expresident estatunidenc Donald Trump, que s’enfronta a un judici penal a Nova York, ha estat multat aquest dimarts amb 9.000 dòlars per desacatament en relació a l’ordre de silenci que li prohibeix criticar públicament testimonis, fiscals i membres del jurat.

El jutge, Juan M. Merchán, encarregat del procés penal al qual s’enfronta Trump a Nova York, ha determinat que aquest havia violat l’ordre de silenci en fer diverses declaracions públiques en la seva xarxa social, Truth Social, i en el lloc web de la seva campanya en les quals ha atacat als testimonis que participen en el judici.

Trump ha d’eliminar les set “publicacions ofensives” de Truth Social i les dues “publicacions ofensives” del lloc web de la seva campanya abans de les 14.15, hora local (18.15 GMT) d’avui.

Aquest dimarts ha començat la tercera setmana del judici contra l’exmandatari i candidat republicà a les presidencials d’enguany, que continua amb les declaracions de Gary Farro, el banquer que va començar a atestar el divendres.

Farro ha relatat els esforços de Michael Cohen –l’antic advocat i mà dreta de Trump, qui s’espera que sigui un dels testimonis estrella de la Fiscalia aquesta setmana– per a obrir un compte financer que es va utilitzar per a pagar a l’actriu porno Stormy Daniels.

Trump, que està obligat a assistir a tot el judici, s’ha presentat avui en la cort acompanyat del seu fill Eric Trump.

El magnat s’enfronta a 34 càrrecs per delictes greus de falsificació de registres comercials en primer grau per a encobrir un escàndol sexual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.