Economia

CONFLICTE LABORAL

La plantilla de l’empresa Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords de conveni

La plantilla de l’empresa Llansà, a Llançà, ha reactivat les mobilitzacions i els treballadors estan protagonitzant aquest matí talls intermitents en la N-260 “davant de l’incompliment del conveni per part de l’empresa”. CCOO d’Indústria manté aquesta convocatòria de vaga fins al dia 10 de maig per exigir a Llansà que faci marxa enrere en la modificació unilateral del calendari laboral, els horaris i les vacances que estableix el conveni i que apliqui el que s’ha acordat per totes dues parts.

La reunió de mediació celebrada a la seu del Tribunal Laboral de Catalunya de Girona va finalitzar sense acord. L’empresa “insisteix en la modificació dels termes pactats en el conveni”, actitud que ha portat els treballadors a reactivar el conflicte.

CCOO lamenta l’actitud de la direcció de Llansà que, “poc temps després d’haver acordat un conveni i que aquest s’hagi publicat, vol incomplir-lo de manera flagrant i sense negociar-ho amb la representació de la plantilla”.

Des de CCOO asseguren que no s’entén com Llansà, “una empresa arrelada al territori i amb un historial de consens en matèria de negociació de les condicions laborals a través del conveni col·lectiu, s’ha situat darrerament en aquest escenari de confrontació”, amb l’afectació que això pot tenir sobre els seus principals clients, com són Roca Sanitario o Pintures Hempel.

Per aquesta raó, CCOO insta el Grup Roca i les famílies Roca i Minar, com a accionistes de l’empresa a tenir en compte la trajectòria de consens dels darrers anys i a recuperar la normalitat en les relacions laborals a l’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.