Economia

economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

El document ha estat impulsat pel Sindicat de Llogateres que ha criticat que el PSC i Junts no ho hagin volgut signar, el que posa en risc la seva aprovació

ERC, Comuns i CUP han signat un compromís impulsat pel Sindicat de Llogateres per convalidar la regulació dels lloguers temporals. El Govern va aprovar la setmana passada un decret llei per evitar l’ús fraudulent del lloguer de temporada però aquest s’ha de convalidar a la Diputació Permanent del Parlament en un termini de 30 dies. A través de la signatura del document, els signats s’han compromès a votar a favor d’aquesta convalidació, així com a d’altres mesures en defensa dels drets dels llogaters per evitar expulsions de les seves llars i per prohibir les pujades de preu. L’acte de signatura s’ha fet a la seu de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya a Barcelona.

El sindicat ha criticat l’absència de Junts i PSC i ha assegurat no entendre que partits que han votat a favor de la regulació dels lloguers i que en els seus programes porten defensar el dret a l’habitatge, “puguin tombar aquest decret i desmantellin la regulació per la porta del darrere”. Des del Sindicat els han instat a “rectificar” i a comprometre’s abans de les eleccions a convalidar el decret i garantir l’aplicació efectiva de la regulació dels lloguers.

Aquesta nova mesura legal vol evitar l’ús fraudulent del lloguer de temporada i aplicar la contenció de rendes si l’habitatge és ocupat per motius professionals, laborals, d’estudis, mèdics o s’està a l’espera del lliurament d’un habitatge, entre d’altres situacions anàlogues. També es regula el lloguer d’habitacions, on l’import de la renda de totes elles sumades no pot superar el límit establert per aquest habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.