Economia

economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

El consell d’administració descarta la primera oferta de fusió, que ha perdut valor en una setmana

El consell d’administració de Banc Sabadell ha rebutjat la primera oferta d’absorció del BBVA presentada la setmana passada. L’òrgan de govern del Sabadell, que el 2020 ja havia frustrat també un primer intent del BBVA per integrar l’entitat, considera que l’oferta no sol·licitada “infravalora significativament” al banc i les seves perspectives de creixement com a entitat independent.

El Sabadell afegeix als seus motius per descartar l’absorció la volatilitat de les accions del banc que presideix Carlos Torres en els últims dies, la qual cosa genera una “incertesa addicional” sobre la proposta.

BBVA oferia una acció de l’entitat per cada 4,83 del Sabadell -amb seu a Alacant- la qual cosa suposaria concedir als accionistes del Sabadell el 16% de l’entitat resultant, així com un valor de 11.000 milions d’euros, amb una prima addicional del 8%. També els ofereix tres llocs al consell d’administració de l’entitat d’origen basc. Però el preu per acció i la prima del 30 segons la cotització no ha convençuts el Sabadell, que se sent més fort que el 2020, i s’atreveix a pronosticar per als seus 200.000 accionistes 2.400 milions en recompres d’accions y guanys entre 2024 i 2025.

La reunió de set hores del màxim òrgan de gestió del banc que lidera Josep Oliu s’ha saldat amb l’enrocament envers el BBVA, pel preu de compra, tot i la prima del 30 per acció. No hi ha ajudat a fer-la atractiva la caiguda del valor del BBVA des que va fer l’oferta. “La caiguda significativa del preu de l’acció del BBVA els últims dies ha generat una incertesa addicional sobre el valor de la proposta” afegeix el banc. Els títols del BBVA acumulen una caiguda del 9% des del 29 d’abril.

L’operació, que podia ser la major fusió bancària a l’Estat des de la de CaixaBank i Bankia, també al 2020, aspirava a crear un gegant financer amb 986.924 milions d’euros en actius, segons dades del tancament del primer trimestre, i elevar al BBVA al tercer lloc de la banca europea, per darrere de BNP Paribas i Santander.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.