Economia

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Els organitzadors esperen aplegar un miler de persones diumenge a Grünheide, a prop de Berlín

Un alt directiu de l’automobilística abandona l’empresa amb crítiques pels acomiadaments

L’ampliació d’una “gigafactoria” de Tesla a Brandenburg, a l’est de Berlín, ha desencadenat una sèrie de protestes aGrünheide, al districte rural d’Oder-Spree.

La mobilització va arrencar dimecres amb una acampada i el desplegament d’una pancarta davant la fàbrica i aquest dijous centenars de persones s’han manifestat en favor de l’aigua, els boscos i la justícia i per “una transició del transport més enllà de Tesla”.

En paral·lel, els participants en la protesta han aixecat cabanes als boscos que han de ser desbrossats per construir-hi l’ampliació de la planta industrial.

El col·lectiu Tanca l’aixeta a Tesla ha convocat protestes durant diversos dies i diumenge espera congregar més d’un miler de manifestants.

La policia federal i altres forces de seguretat també han acudit per fer seguiment de les protestes, que inicialment han transcorregut sense enfrontaments violents, segons les autoritats.

L’empresa automobilística ha enviat els treballadors a treballar des de casa i aquest divendres hi ha prevista una breu aturada de la producció. Segons la firma nord-americana, això no té res a veure amb les protestes sinó amb un dia de pont previst des del gener després del festiu de dijous a Alemanya.

Dimissions de directius

El responsable de llançament de productes de Tesla, Rich Otto, ha anunciat que deixa l’empresa arran dels acomiadaments de centenars de treballadors. El passat 15 d’abril, el conseller delegat de la companyia, Elon Musk, va anunciar que prescindiria del 10% de la plantilla global, formada per unes 15.000 persones.

Otto ha argumentat que aquesta reestructuració ha “trencat l’equilibri i és difícil veure’n les perspectives a llarg termini”.

Almenys sis alts directius més també han abandonat recentment el fabricant d’automòbils elèctrics, entre els quals el vicepresident de Planta Motor i Energia, Drew Baglino, i l’encarregat de desenvolupament de negocis, Rohan Patel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.