Economia

Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

L’“accés no autoritzat” afecta dades dels clients a l’Estat espanyol, Xile i Uruguai i de tots els treballadors del grup

L’incident no ha compromès les dades de transaccions ni d’accés a la banca en línia, que no estan allotjades al servidor atacat

El Grup Santander ha alertat aquest dimarts d’un “accés no autoritzat” a la seva base de dades, allotjada en un proveïdor.

En un comunicat difós per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV) espanyola, el banc confirma que els atacants han accedit a “informació de clients” del Santander a Xile, Uruguai i l’Estat espanyol. El ciberatac també ha afectat dades de tots els treballadors del grup i alguns antics empleats. L’entitat assegura que l’incident no ha afectat a clients de la resta de mercats o negocis.

Segons el Santander, la base de dades compromesa no conté “informació transaccional ni credencials d’accés o contrasenyes de banca per Internet que permetin operar amb el banc”. “Les operacions i els sistemes de Santanedr no estan afectats i els clients poden continuar operant amb seguretat”, indica el comunicat.

El banc també garanteix que ha implementat de manera “immediata” mesures per gestionar l’incident i “protegir els clients”, com “el bloqueig de l’accés a la base de dades i un reforço de la prevenció contra el frau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.