Economia

economia

La zona euro supera la recessió tècnica

L’Eurostat confirma un creixement del PIB del 0,3% en el primer trimestre de l’any

El producte interior brut (PIB) de la zona euro va créixer un 0,3% entre el gener i el març passat respecte als últims tres mesos de 2023, amb la qual cosa deixa enrere la cessió tècnica en la qual havia entrat després d’encadenar dues baixes consecutives del 0,1% en el tercer i quart trimestre de l’any passat, segons ha informat aquest dimecres l’oficina d’estadística comunitària, Eurostat. D’aquesta manera, confirma les xifres ja avançades a finals d’abril i també confirma un creixement del 0,3% en el conjunt de la Unió Europea.

Entre les principals economies de la zona euro, el creixement més gran es va registrar a l’Estat espanyol amb un 0,7%, quatre dècimes per sobre de la mitjana europea, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Eurostat i recollides per l’ACN. Segons les mateixes dades, l’economia alemanya va créixer un 0,2% el primer trimestre de l’any, la mateixa xifra que la francesa. Per la seva banda, el PIB italià va augmentar un 0,3% els tres primers mesos de l’any.

Les millores més significatives en el primer trimestre de l’any corresponen, però a Xipre (+1,2%) i Irlanda (+1,1%), mentre Estònia, els Països Baixos i Suècia es van situar en terreny negatiu amb unes caigudes del PIB d’entre el 0,4% i el 0,1%.

Pel que fa a l’ocupació, ha augmentat en un 0,3% a la zona euro el primer trimestre de l’any i en un 0,2% en el conjunt de la Unió Europea. Es manté així la tendència d’increment de l’ocupació registrada l’últim trimestre del 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.