Gran angular

Contra xifrada

Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Un menú gastronòmic dissenyat per Carme Ruscalleda, única xef del món amb set estrelles Michelin, i unes postres ideades per Patricia Schmidt i Christian Escribà, reconeguts pastissers. Tot maridat amb un programa de conferències de veus del món de les dones i la tecnologia com Mercè Brey, escriptora, conferenciant i experta en diversitat i lideratge; Karina Gibert, degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya i directora del centre de recerca Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (Ideai-UPC); Mar Porras, presidenta de l’associació Stem Women, o Joana Amat, empresària i presidenta de Fidem i Copersona, entre moltes altres, és l’exclusiu pla que proposa Eurofirms Foundation, entitat que treballa per la incorporació laboral de persones amb discapacitat, per recaptar fons per a una causa solidària.

Sota el títol La Bravíssima i a l’hotel de luxe Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar, la fundació convoca el 24 de maig vinent aquest gran àpat solidari per finançar el Bootcamp d’Eurofirms Foundation: un programa de 12 setmanes en desenvolupament web per a dones amb discapacitat i impulsar, així, la incorporació d’aquest col·lectiu en el sector TIC.

En l’actualitat només la meitat de les persones amb discapacitat en edat laboral estan ocupades, i el 75% d’elles tenen un contracte temporal. En aquest marc, les dones es troben en una posició especialment vulnerable, amb les taxes d’ocupació més baixes: només el 26,9% de les dones amb discapacitat tenen ocupació, però a més a més, segons un estudi de la mateixa fundació, la presència de dones amb discapacitat majors de 45 anys en els sectors tecnològics encara és més reduït i a sobre està carregat de barreres. De fet, l’anàlisi mostra que més del 90% de les dones majors de 45 anys amb discapacitat topen amb la bretxa digital.

Per ensorrar les barreres cal formació, acompanyament i també una inversió personal que costa d’assumir tenint en compte la baixa taxa d’ocupació d’aquest perfil.

Així que iniciatives solidàries com La Bravíssima, que posa el focus en dues deficiències del mercat de treball a casa nostra: una, la baixa presència de dones, i més si tenen discapacitat, en el sector tecnològic, i, dues, la greu dificultat per trobar personal qualificat TIC, alimenten l’esperança.

“No oblidem que la igualtat i l’empoderament de les dones amb discapacitat està emmarcat en el cinquè dels disset objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. En aquest marc, “Eurofirms Foundation volem contribuir de manera conjunta en la creació d’un món de possibilitats il·limitades i enfortir així la posició de les dones en tots els àmbits de la societat”, diu la directora de la fundació, Maria Jordà.

195
és el preu en euros del tiquet individual que inclou dinar i conferències. Si es compra una taula de 10 places, l’aportació és de 2.000 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.