Economia

FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot l’any passat

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres ha tramitat 38 llicències d’obra major els cinc primers mesos de 2024. Segons informa el consistori, aquesta xifra suposa un rècord de sol·licituds d’obra i de nova construcció amb projectes de nous habitatges, rehabilitació d’edificis històrics i ampliació i construcció en superfícies comercials. El cost de tots els projectes presentats és de 18,1 milions d’euros.

Durant tot l’any passat es van tramitar 33 llicències d’obra major, que són menys que les que s’han tramitat en els primers cinc mesos d’aquest any. L’Ajuntament informa que això “apunta a un rècord històric” aquest 2024. També destaca que des del 2014 no es feien promocions d’habitatges plurifamiliars. Aquest any s’han sol·licitat llicències per a 54 pisos al sector Costabrava, Avinguda Perpinyà i Manuel de Falla i dos edificis plurifamiliars. També destaca la construcció de cases unifamiliars a la urbanització de Sant Isidre.

Pel que fa a les rehabilitacions d’edificis emblemàtics, destaca la de l’antiga Casa Macau, per part de l’empresa empordanesa Garcia de Pou, a la cruïlla de l’Avinguda Vilallonga amb Rubaudonadeu. També s’amplien superfícies comercials o se’n construeixen de noves, com ara al sector Poblenou. Aquest 2024 també s’han tramitat, de moment, 257 llicències d’obres menors i obres comunicades.

Per l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, aquesta és una excel·lent notícia, perquè indiquen una tendència positiva de reactivació de l’activitat econòmica i de promoció d’habitatge i de superfície comercial a la ciutat: “És un rècord que ens ha d’esperonar a continuar treballant en la direcció de l’atracció d’inversions a la ciutat. Un dels principals objectius és guanyar en agilitat i rapidesa en la tramitació administrativa de les llicències d’obra major i menor, per facilitar que aquestes inversions es produeixin a la ciutat, i que entre tots remem en la direcció de reactivar Figueres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.