Política

Toni Carrión Angelats

Portaveu de Junts per Catalunya i cap de l’oposició

“Cal doblar el polígon per mantenir o crear ocupació”

“Hem donat suport [al polivalent del nord], però perquè sigui un espai compatible amb un viver d’empresesi activitat firal”

“Dels projectes estrella, moltes promeses que han anat repetint des de fa deu anys, n’hi ha massa en què no veiem resultats”

Al final tot s’encareix més: la darrera obra és la reforma de Santa Magdalena, projectada fa temps

Toni Carrión, cap de l’oposició, critica que els principals projectes del govern de Carles Motas, després de deu anys en el càrrec, continuen pendents.

Ja gairebé som a la meitat del mandat. Què en pensa de la feina del govern?
Doncs que dels projectes estrella, moltes promeses o compromisos que han anat repetint des de fa deu anys, n’hi ha massa en què no veiem resultats. El Guíxols Arena o el carrer Sant Martirià i els que anaven del carrer Major fins al passeig, ja estaven projectats. I s’han trobat amb romanents que no s’havien pogut gastar abans per la crisi econòmica.
S’han fet altres obres importants.
L’espigó del moll de pedra, que va acabar trencat; i la resta de Can Rius, pressupostat en poc més d’1 milió, i en va costar més de 2. O la reforma de l’asil Surís, que és una qüestió de la qual potser en parla més Guíxols des del Carrer, però nosaltres també, i diuen que la culpa és de la Generalitat, però a Lloret estan creant places noves. Ara ens comencen a dir que s’ha de requalificar una altra zona, però al final tot s’encareix i s’allarga més més: la darrera obra és l’anunci de reforma del carrer de Santa Magdalena, projectada fa temps, dos anys enrere. Qui dia passa anys va empenyent.
I què es pot fer?
En el darrer ple hi vam insistir, i s’escuden en els terminis i tempos de l’administració, que pot ser lenta, però hi veiem inoperància i mala gestió. Han hagut de repetir el concurs per al contracte del Festival Porta Ferrada. I tenen consignats més de 4 milions de romanents per fer el museu Thyssen que tampoc volen alliberar perquè semblaria un senyal que hi renuncien. S’han ficat en una trampa, en què ni es fa el Thyssen ni es pot invertir, per exemple, en equipaments.
En què invertirien vostès?
En millorar equipaments públic i carrers i, per exemple, en els equipaments esportius. Als camps de futbol, els degoters de la piscina municipal o les màquines del gimnàs, l’enllumenat de la barana de mar, que cau sovint i queda a les fosques. Del pla d’enllumenat que vam aprovar per unanimitat el 2020 no s’ha fet res. Veig el govern desfet, centrat en la imatge i la façana, però el que hi ha al darrere cau a trossos.
Han activat el nou pavelló polivalent.
Volen acabar el mandat havent-lo començat, però no tenen ni el projecte. Li hem donat suport, però sempre que sigui un espai compatible amb la instal·lació d’un viver d’empreses i com a espai per a convencions o petites fires. I l’hauríem preferit en un emplaçament més cèntric, perquè no acabem de compartir la necessitat d’expropiar terreny d’un particular.
On l’hauria ubicat el seu grup?
Al voltant de la ronda de Ponent hi ha terrenys de l’Incasòl, o els terrenys a l’inici de la carretera de Sant Amanç, on ja havíem dibuixat el viver d’empreses. Cal un nou espai polivalent, però no només per a entitats, sinó també pensat per a un nou esperit més emprenedor, i no només de la població, sinó també de l’Ajuntament i de la política municipal.
Atraure noves empreses?
Ara som una ciutat dormitori, i l’habitatge també és una necessitat i prioritat, però molts veïns van a treballar a Platja d’Aro o Girona. Ja és important dormir i viure aquí, però també cal tenir-hi la feina. També cal doblar el polígon per mantenir o crear ocupació. I això no passa només per fer cinc o sis naus més que s’arrosseguen des del 2019, com està fent un promotor. Cal més superfície al polígon de Bujonis i activar els sectors industrials previstos al nord de la carretera dels Butans, perquè deixem de perdre empreses com ara Imnasa i d’altres que deixen el poble sense ànima. Caldria també una oficina de dinamització, més enllà de la promoció turística i d’activitats. Atraure noves inversions industrials i hoteleres per crear feina
Respecte a l’habitatge, hi ha converses amb la Generalitat.
Caldria afavorir que projectes encallats d’habitatge lliure tiressin endavant, perquè així en alguns casos tindríem un 30% de protecció oficial. Guíxols des del Carrer demana un 40%. Però si no es fa res, tant és que sigui el 30 o el 40% de zero. L’administració local no pot assumir la construcció dels habitatges necessaris i no cal ajudar, però almenys no complicar la vida a qui vulgui invertir. Potser caldria reforçar també Urbanisme amb els efectius amb què han dotat l’oficina d’habitatge, que posa algun pis en el mercat, però un degoteig.
L’aparcament continua sent un dels seus cavalls de batalla.
Hi ha beneficis d’explotació, i els preus i el sistema de la zona blava podrien tornar enrere. Alliberar la franja de migdia, més zones lliures entre setmana i aconseguir un aparcament subterrani cèntric sota el passeig dels Guíxols.
Un dels projectes que sembla que avancen és la recuperació de Can Rius. Què en pensen?
Recordo un acte de retiment de comptes de l’anterior mandat, en què van ensenyar les claus, però ja fa tres o quatre anys. Jo hi era. I tampoc és que me n’alegri, que no surti. Nosaltres hem fet gestions a Madrid, i tant de bo que tiri endavant aquest projecte, el Thyssen, l’asil i un aparcament a la Corxera. Hi vam votar a favor, però va ser un altre cop d’efecte. Ja ho veurem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.