Economia

TURISME

Un 63,6% d’ocupació turística per Setmana Santa a les comarques de Barcelona

L’ocupació turística durant la Setmana Santa 2025 (del 14 al 20 d’abril) als hotels, càmpings i turisme rural de l’Entorn de Barcelona (la demarcació excepte la comarca del Barcelonès) es va situar en el 63,6%, 2,9 punts percentuals per sobre del 2024 (que va ser a finals del mes de març), segons dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona.

Els establiments hotelers i el turisme rural han tingut una ocupació de places obertes superior a la Setmana Santa de l’any anterior (+11,3 i +6,5 punts percentuals respectivament). Pel contrari, els càmpings perden -7,2 punts percentuals respecte les dades de 2024. Amb aquestes variacions l’ocupació en establiments hotelers arriba al 73,3%, en càmpings al 54,2% i al 48,9% en turisme rural. Com és previsible l’ocupació dels dies festius és superior a la dels dies laborables. Els dies festius l’ocupació frega el 80% en establiments hotelers i turisme rural i és del 67,5% en càmpings.

Per comarques, l’ocupació és més elevada que la Setmana Santa de 2024 en pràcticament totes les comarques quan s’analitzen les dades d’establiments hotelers i turisme rural, i més baixa en càmpings. La pujada més important es registra en l’ocupació dels establiments hotelers del Maresme (+17,5pp) i la baixada més forta en l’ocupació dels càmpings del Vallès Oriental (-8,7pp). El nombre de pernoctacions creix a gairebé totes les comarques en establiments hotelers i turisme rural i és més baix que l’any anterior en càmpings.

L’oferta oberta durant la Setmana Santa al conjunt de l’Entorn de Barcelona és +3,1 punts percentuals superior a l’any anterior, amb un percentatge de places obertes del 89,2%.

L’oferta oberta en establiments hotelers, càmpings i turisme rural la Setmana Santa de 2025 frega el 90% amb l’obertura de 110.494 places de les 123.916 totals disponibles. El percentatge d’obertura és +3,1 punts percentuals superior al de la Setmana Santa de 2024. El tipus d’establiment amb un percentatge d’obertura més baix és el dels establiments hotelers amb un 84,2% de les places. Tot i així aquest valor és +4,0 punts percentuals superior al de l’any anterior. En càmpings i turisme rural el percentatge de places obertes ha estat del 95,5%.

Pel que fa al nombre de pernoctacions, freguen el mig milió en el global de l’Entorn de Barcelona i s’incrementen un +8,9% respecte el mateix període de l’any anterior. Destaca notablement l’increment de gairebé el doble de pernoctacions en turisme rural al Garraf (+94,1%) i a l’altra banda se situa la pèrdua d’un -18,5% de pernoctacions en els càmpings del Vallès Oriental. La comarca amb un major nombre de pernoctacions registrades és el Maresme i la que en té menys el Moianès, resultats molt vinculats a les seves capacitats d’allotjament.

Els preus de comercialització pugen en tots els tipus d’establiments (entre un 2 i un 13%). La pujada més important es produeix en els bungalous dels càmpings (+13,3%) situant-se en 108,1 euros. Les cases completes en turisme rural han tingut un preu mig de 260,5 euros, amb un increment percentual respecte el mateix període de l’any anterior del +2,3%. Destaca l’increment del +30% del preu de les habitacions dobles del turisme rural a l’Alt Penedès.

Els establiments hotelers han pujat el preu en un 5,6% de mitjana. Es destaquen els increments de preu per sobre del 10% a les comarques d’Osona, Vallès Occidental i Maresme, i per altra banda es troben preus inferiors als de 2024 en les comarques del Vallès Oriental, Moianès, Baix Llobregat i Bages.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.