Economia

economia

Catalunya té prop de 400 empreses dedicades a la salut digital, amb un volum de negoci de 633 milions

L’ecosistema de la salut digital a Catalunya compta amb 386 empreses, un 16,6% que fa un any, que sumen una facturació agregada de 633 milions d’euros (+6,9%) i donen feina a 5.302 persones (+10,2%).

Aquestes són les principals conclusions d’un estudi que radiografia el sector elaborat per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, en col·laboració amb el Barcelona Health Hub, AQuAS, la Fundació TIC Salut Social (aquestes dues, del Departament de Salut) i Biocat. En el marc de l’estudi, s’entén la salut digital com l’àmbit de coneixement i pràctica associat al desenvolupament i l’ús de tecnologies digitals per millorar aquesta àrea.

Durant la presentació de l’estudi, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Jaume Baró, ha destacat: “el sector de la salut és un dels més importants de l’economia catalana i les conclusions d’aquest estudi posen de manifest que també és un dels que millor estan abraçant la digitalització”.

Per la seva banda, el president del Barcelona & Madrid Health Hub, Cristian Pascual, considera que “estem davant d’una oportunitat única per convertir aquest sector en un autèntic motor econòmic, generador de llocs de treball d’alt valor afegit i capaç de retenir talent. A més, la salut digital ens permet avançar cap a un model sanitari més escalable, sostenible i inclusiu, on la tecnologia sigui un aliat per garantir una millor atenció a les persones”.

La majoria de les empreses que es dediquen a la salut digital a Catalunya són pimes (amb el 92,5% del total) i el 26,9% facturen més d’un milió d’euros. És un sector dinàmic i en creixement, ja que el 63% tenen menys de 10 anys i el 55,7% són startups. L’estudi també radiografia l’activitat d’aquestes empreses des del punt de vista del negoci. Així, la majoria (17,9%) es dediquen al desenvolupament d’eines clíniques, seguides del segment de negoci de les teràpies digitals (13%) i dels diagnòstics (9,8%).

El document subratlla que un 41,5% de les empreses desenvolupen solucions d’intel·ligència artificial aplicada a la salut.

L’estudi es presenta coincidint amb la celebració d’una nova edició del Health Revolution Congress, entre el 14 i el 15 de maig, organitzat pel Barcelona Health Hub i que esdevé el principal esdeveniment a Europa en l’àmbit de la salut digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.