Societat

Barcelona

El català, torejat a les Arenes

Una pàgina web del centre comercial conté greus errors en una traducció barroera al català dels serveis que ofereix l'equipament

Un batibull d'errors tipogràfics, ortogràfics, gramaticals i lèxics inunden el text

El centre comercial Arenas de Barcelona acaba d'estrenar instal·lacions i l'èxit de públic ha acompanyat aquest equipament des de la seva inauguració. Tot i això, alguns visitants han posat el crit al cel quan han llegit els serveis que el centre ofereix des del lloc web de l'equipament, www.arenasdebarcelona.com.

“Metre” per metro, “acsès” per accés, “panorámica” per panoràmica, a més d'una manca total d'apòstrofs, són alguns dels errors que inunden el text. Fins i tot hi ha alguns errors curiosos, atribuïbles presumiblement al fet que es tracta d'una traducció automàtica del castellà al català, una mica barroera, cal dir. És el cas de la traducció al català de la paraula aseos que, primer, i per un possible error de mecanografia, apareix com a “aseis” mentre que més avall surt traduïda amb el mot condícies, que, segons el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, vol dir “mirament en l'ordre i la netedat de les coses”. Així, entre els serveis de què disposa el nou centre es pot llegir que té “parada de metre que desemboca directament en Arenas de Barcelona”, que hi ha “condícies infantils” i “condícies discapacitades”, “sala cambiapañals” i una “escala expréss per anar a la plana baixa” [sic].

La cura pel llenguatge no ha estat un element que el centre hagi considerat clau a l'hora de comunicar-se amb la ciutadania perquè, tot i que el català és el que en surt més malparat, el castellà també hi apareix amb errors, com per exemple “plana” per planta o “acesso” per acceso.

Tot i els intents d'aquest diari per posar-se en contacte amb els responsables del centre, no ha estat possible obtenir-ne informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.