Eines

La RSE, més a prop de ser política europea

El pas dels anys ha demostrat que la responsabilitat social és més que una moda i que la seva integració en el dia a dia de les companyies i institucions, en major o menor mesura, ha incidit positivament en els seus comptes de resultats. Aquesta observació va quedar palesa en el marc de les XXI Jornades Coresponsables, fetes a la capital catalana i titulades La Responsabilitat Social com a creadora de valor. Thomas Dodd, responsable de la RSE de la direcció general d'empresa de la Comissió Europea, va dir que “s'està treballant perquè hi hagi una política europea comuna tan aviat com sigui possible”. L'expert britànic, que va viatjar a Barcelona per participar en aquesta trobada organitzada per Media Responsable, va explicar a la nodrida assistència que “si se suma el que fa el govern i el teixit empresarial, Catalunya és a la zona de lideratge de la UE en dinamisme i valors en responsabilitat social empresarial”. En aquest sentit, Thomas Dodd va afegir que la RSE és un debat que no acaba mai, però va fer èmfasi en un fet principal: “Entenc que una empresa ha de tenir beneficis, i tant que sí, però són els beneficis l'últim objectiu? Crear beneficis és una raó, però no l'única”, va sentenciar. El directiu comunitari va reblar el clau quan es va adreçar al públic dient: “Si només es mira el benefici se subestima el valor de l'empresa; cal crear valor compartit”.

En la jornada es van presentar diversos casos pràctics d'empreses responsables en què, entre altres firmes, van participar responsables de BBVA, Endesa, Novartis i ISS Facility Services. Un dels debats més oberts va ser com es podien resoldre els possibles conflictes dels distints grups d'interès que configuren les estructures organitzatives de l'empresa. Per a BBVA, “la solució havia de ser aprofundir en la qualitat del diàleg i incorporar la cúpula de la direcció de l'empresa”.

Per a la farmacèutica Novartis, que també considera que el diàleg és clau per llimar tensions, la RSE és una oportunitat que ha de servir perquè la pime tingui en compte l'essència que comporta la responsabilitat social i la gestió ètica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.