Empreses

Between obrirà filials al Regne Unit i a Mèxic

L'enginyeria és el resultat de la fusió de Solid Engineering i Adiciona

Dues filials noves a Mèxic –segurament per adquisició d'una firma local- i al Regne Unit –que muntaran des de zero- han d'ajudar l'enginyeria i consultoria tecnològica catalana Between a assolir els objectius que s'han marcat, és a dir, a doblar facturació i plantilla en els pròxims dos anys. Aquest repte significa aconseguir unes vendes de 28 milions d'euros i arribar als 500 treballadors. Les altres palanques del creixement seran el mercat espanyol (sobretot Madrid, on es van instal·lar fa dos anys) i el mercat asiàtic (Between té oficines a Sri Lanka, Singapur, a la Xina i a Malàisia).

La firma catalana té pressa per créixer tot i que encara estan digerint la fusió que la va donar a llum. Al juliol passat l'enginyeria Solid Engineering i la consultoria IT Adiciona van decidir ajuntar els respectius negocis després de més d'un any de festeig. De totes maneres, aquest procés està sent molt ràpid. La raó és que, segons explica Francesc Civit, responsable d'R+D+I i un dels quatre socis, “érem empreses amb un mateix ADN cultural, compartíem la mateixa necessitat de guanyar dimensió per afrontar clients grans i érem complementàries en serveis, de tal manera que juntes podien oferir un producte més complet”. En relació amb la dimensió, Óscar Serret, director general i també soci, explica que quan truquen a la porta de clients nous, el primer que pregunten és el volum de facturació i el nombre d'empleats de la firma abans de parlar de negocis.

Between ha accelerat la maquinària comercial per aprofitar els nous potencials i no neguen que aspiren a parlar de tu a tu amb grans firmes del sector com Indra i Sener.

Óscar Serret i Francesc Civit munten Solid el 2000 com una enginyeria que feia desenvolupaments mecànics per encàrrec de tercers, entre els quals hi ha Alstom, Lear, HP i Grifols. A la recerca de més valor afegit i de menys risc, Solid va anar evolucionant cap a serveis de consultoria i ampliant el seu camp d'actuació. El 2011, per tant, adquireixen una empresa emergent electrònica i el 2012 munten una filial a Sri Lanka per fer serveis off shore de menys valor afegit. Però a final del 2013, després de guanyar un concurs de compres d'HP, l'activitat va rebre una fort impuls. Aleshores van decidir obrir despatx a Singapur i després a la Xina (2014) i Malàisia (2015), amb socis locals.

Pel seu cantó, Eli Abad munta Adiciona el 2003, al començament, per a la venda de projectes en el món de la consultoria TIC. Amb la incorporació de Jana Davesa, provinent del camp de la selecció de personal, el negoci va virar a serveis de reclutament de personal especialitzat per a altres companyies.

Facturació 2015

12,5 M €

Treballadors

240

Any de fundació

2015

Between pretén que el negoci, que actualment encara és molt domèstic, creixi a fora i assoleixi un 40% a Catalunya, un 40% a Espanya i un 20% al món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Between obrirà filials al Regne Unit i Mèxic

Publicat a