Mercantil

Com puc reduir els costos ambientals de la meva empresa?

El primer pas és internalitzar-los, és a dir, incloure en el compte d'explotació de l'empresa tots els costos que tenen a veure amb el medi ambient.

Consums: inclourem tota la despesa derivada del consum d'aigua i d'energia. Hem de vetllar per una lectura acurada d'aquests consums. També revisarem les factures i, en el cas de l'aigua, verificarem que els trams de consum i el tipus de tarifa siguin els més adients. En el cas de l'energia, cal verificar que la potència contractada sigui la realment necessària.

Residus: segregarem els residus generats per no barrejar-ho tot amb els residus banals, posant especial atenció en aquells que siguin valoritzables (cartró, plàstic, coure, etc.). Els valors de mercat oscil·len, però la recollida d'aquests residus ens pot sortir a cost zero o fins i tot ens pot generar un ingrés. Fent aquesta segregació, estarem disminuint indirectament el pes de la quantitat que anirà a l'abocador, i, per tant, pagarem menys pel cànon d'abocament.

Controls i analítiques: inclourem els costos que suposen els pressupostos, analitzant-ho bé per tal que s'adeqüin a les nostres necessitats. Estar al dia de la normativa disminuirà el risc de sancions. També estudiarem la possibilitat de comprar productes amb ecoetiqueta o distintiu de qualitat ambiental. D'aquesta manera, per exemple, els residus d'envasos de productes de neteja passaran de ser un residu perillós a no especials i, per tant, el cost de la gestió com a residu serà inferior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.