El CESCE engega un fons de finançament alternatiu per a pimes
L'entitat, fins ara centrada en la venda d'assegurança al crèdit, vol generar mecanismes de suport als clients per tenir accés al capital.
Totes les empreses de l'IBEX35 ajudaran a capitalitzar l'eina
La firma es compromet
a fer la transferència de fons en sis dies
Els problemes d'accés al finançament que pateixen les empreses des de l'eclosió de la crisi han animat una companyia com el CESCE, inicialment aliena a serveis de finançament, a crear un fons de suport per a empreses, que doni una bombolla d'aire a les empreses.
El Fondo de Apoyo a Empresa és un canal de crèdit no bancari destinat a petites i mitjanes empreses (pimes) com a una solució alternativa de finançament. Joaquim Montsant, director territorial de la firma, assegura que servirà com a un complement al finançament bancari, que aportarà el seu gra de sorra perquè el crèdit es reactivi.
A QUI VA DIRIGIT.
L'empresa beneficiària pot accedir a l'emissió de d'aquests títols de liquiditat amb la formalització d'un contracte de factoring amb una de les entitats financeres amb què CESCE ha signat acord de col·laboració.
Així que un cop una companyia ha contractat un títol de liquiditat pot accedir al fons de finançament i es compromet a subscriure un contracte de cessió amb el fons de suport a empreses. Tot i que, com explica Joaquim Montsant, no existeix límit de capital sol·licitant, sí que han de disposar de factures comercials que compleixin els requisits per a l'emissió de títols de liquiditat.
TERMINIS.
De fet, les previsions són que en un termini de sis dies des del moment de la sol·licitud, l'empresa que opta al Fondo de Apoyo a Empresa pugui rebre la transferència de capital al seu número de compte. I a més a més, es pot tramitar la sol·licitud des de casa o l'empresa, fent servir CESNET, la nova plataforma online que ha desenvolupat el CESCE.
CAPITALITZACIÓ.
Joaquim Montsant assegura que de moment totes les empreses de l'IBEX35 ja han mostrat la seva predisposició a aportar tresoreria sobrant a aquest fons de finançament.
La iniciativa té doncs un punt de cooperació interempresarial que la fa ben particular. “Al cap i a la fi l'accés al finançament és un factor més de competitivitat del qual les companyies en són ben conscients”, afirma el director territorial de CESCE.
Un altre dels avantatges del fons és que en ser un canal de finançament no bancari, deixa lliures les línies bancàries per a d'altres productes de finançament. “La nostra intenció és aportar solucions a les necessitats de les empreses”, insisteix Montsant.
REDEFINICIÓ
La companyia CESCE pretén amb aquest canvi ajudar a posar fi a una inèrcia que encara es manté a la majoria del teixit empresarial, que és la bicefàlia entre el departament comercial i el financer. El primer fa prospeccions de mercats i cerca clients, alguns dels quals després el departament financer paralitza pel potencial risc d'impagament. Amb el nou model de negoci de CESCE ofereix eines per a que el departament financer anticipi la feina d'anàlisi de risc i es busqui els clients amb garanties de cobrament. “Nosaltres ens hem redefinit per ajudar les empreses a guanyar en eficiència”, diu Joaquim Montsant.
Tres passes per contractar el servei
El procés per accedir al finançament del Fondo de Apoyo a Empresas té un circuit de contractació automatitzat en tres passes.
1. La sol·licitud. Mitjançant la plataforma online de CESCE, se selecciona l'eina de finançament, es realitza una cessió genèrica de totes les factures dels deutors que el client esculli, el sol·licitant decideix quines factures vol finançar i quines no, i es demanen les condicions definitives.
2. Procés d'aprovació. El CESCE inicia el procés d'aprovació per emetre el títol de liquiditat, amb una previsió de durada màxima de no més de sis dies.
3. Obtenció de fons. Un cop processada la sol·licitud, s'emet la transferència i el demandant ja pot disposar del capital.