Emprenedors

Facilitant massatges terapèutics amb fred

El fisioterapeuta Ivan Alòs crea el Cool Roller, el primer giny per fer criomassatge en sec, que ja es comença a vendre a l'estranger

El Cool Roller el prescriuen els fisioterapeutes per fer tractaments a casa

La millora en l'eficàcia dels tractaments de massatges utilitzant el fred (criomassatge) per a patologies musculars i esquelètiques, juntament amb el diagnòstic d'una artritis reumatoide a les mans que l'impedeix forçar en excés les mans van motivar el fisioterapeuta santcugatenc Ivan Alòs a inventar un nou giny, únic al món, anomenat Cool Roller, que permet aplicar el fred per alleugerir les inflamacions i el dolor, sense haver de parar de fer el massatge i sense haver-se de mullar les mans ni haver de mullar tampoc els pacients.

Dos anys va estar Alòs dissenyant el prototip; fent dibuixos, proves de materials, i finalment trobant la solució i encarregant la fabricació de les primeres 7.000 unitats a diverses empreses catalanes. Necessitava un aparell que fos manejable, però suficientment gran perquè el terapeuta pogués treballar amb la màxima superfície de contacte i s'adaptés al màxim al cos del pacient. La solució va ser la unió de dues esferes amb un tipus de plàstic que conté un líquid tèrmic al seu interior que, després d'un temps al congelador, manté el fred durant vint minuts. Però també va pensar una fórmula perquè aquest mateix gel pogués escalfar-se amb el microones i, d'aquesta manera, poder aplicar un massatge de contrast amb dos Cool Roller a la vegada. Durant un any i mig, Alòs va provar l'eficàcia d'aquest criomassatge en sec en més de 1.200 pacients amb diferents patologies, com ara dolors cervicals, mals d'esquena, lumbàlgies epicondilitis, però també en esportistes d'elit abans i després de les competicions. Els extennistes Àlex Corretja i Alberto Bersategui; la model Veronica Blume, i l'exnedadora de la selecció de sincronitzada Gemma Mengual, han estat alguns dels seus pacients. I aquesta última és la protagonista del vídeo d'instruccions d'ús amb què s'acompanya l'adquisició d'un Cool Roller.

Actualment el giny es pot comprar a la botiga electrònica www.coolroller.es a un preu de 25 euros. A més, també es pot adquirir a la seu de l'empresa especialitzada en massatges terapèutics Mans de Sant de Sant Cugat, de la qual Alòs n'és el gerent. La majoria de les 7.000 vendes de Coll Roller s'han fet a professionals del sector per mitjà d'una quinzena de distribuïdors, ja que la creació del giny també ha portat implícita la creació d'una nova tècnica que s'ensenya a les universitats. En aquest sentit, Alòs ha mostrat els seus coneixements a la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat de Reus i la Universitat Jean Piaget de Portugal, a més de presentar aquesta tècnica en diverses classes en escoles de teràpia i massatge. De fet, el Cool Roller ja el prescriuen professionals del sector per poder continuar fent tractaments més senzills a càrrec dels mateixos pacients a casa seva.

Expansió Internacional.

L'objectiu dels pròxims anys és potenciar les vendes amb un posicionament del lloc web destacat per incidir més en la distribució del giny en altres països. La vocació internacional és present des del començament, ja que també se n'han venut un miler d'unitats a Portugal, Costa Rica i Xile. Quan va inventar l'aparell, ja va tenir cura de patentar-lo en molts països, com ara en tots els europeus, en diversos països de Sud-amèrica, els EUA, Austràlia i el Japó. La intenció, segons explica Alòs, “és potenciar aquest vessant internacional” i, per aquest motiu, arribarà a un acord amb un distribuïdor britànic, amb l'objectiu d'entrar en aquest mercat i vendre'n uns 1.500 el primer any.L'estratègia, un cop s'ha arribat a distribuir entre molts dels professionals del sector, és adreçar-se específicament al consumidor final, aprofitant les xarxes socials.

Alòs també ha anat millorant el disseny del Cool Roller, incorporant-hi posteriorment taps de quatre formes i mides diferents, intercanviables, amb la idea de treballar amb intensitat afegida en aquells punts que permeten incidir més en els teixits en què es concentra el dolor. El giny s'omple amb un gel tèrmic, fet amb una base d'aigua, que permet que el fred es conservi com a mínim durant vint minuts. És l'únic que, amb el temps, s'ha de canviar, perquè amb l'ús perd les seves propietats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Facilitant massatges terapèutics amb fred

Publicat a