Emprenedors

Organitzar actes més fàcilment

Eventoprix.es és una plataforma que té totes les eines per muntar esdeveniments

Les principals cadenes hoteleres ja les tenim i això fa un efecte crida per als altres proveïdors

D'una reunió amb amics a una convenció d'empresa, una fira o un congrés. Tot això es pot organitzar d'una forma senzilla, ràpida i amb tot el necessari en un mateix lloc web. Es tracta d'Eventoprix.es, una plataforma online que permet muntar de forma gratuïta tota mena d'esdeveniments i estalviar temps i diners als organitzadors. La idea ha sorgit dels emprenedors Fernando Le Monnier, amb una dilatada experiència en l'àmbit de l'organització d'esdeveniments, i Javier Sánchez-Marco, expert en la gestió de projectes de noves tecnologies, que s'han associat per fer realitat una idea que feia alguns anys que els rondava pel cap. Es tracta d'un projecte innovador que van posar en marxa a final de maig, després de gairebé un any de treball intens per mirar d'incloure al seu directori el major nombre possible de proveïdors d'espais i serveis per a l'organització d'esdeveniments.

La plataforma permet planificar un acte des del primer moment amb filtres intel·ligents per trobar espais per llogar, hotels, càtering, serveis d'animació, hostesses i decoració, entre d'altres possibilitats. Facilita, a més, l'obtenció de pressupostos, la creació del web del propi esdeveniment, la gestió de les invitacions, la difusió a les xarxes socials i ofereix la possibilitat de fer enquestes de valoració a posteriori. Està adreçada a tota mena d'organitzadors d'esdeveniments, tant empreses com particulars.

Gratuït i de pagament.

El negoci utilitza la fórmula que es coneix com a freemium, en què la majoria dels serveis són gratuïts i només es paga pels avançats. Els proveïdors hi poden ser presents de forma gratuïta i paguen en cas que vulguin una posició destacada dins del web, mentre que els usuaris només paguen si fan servir la plataforma per organitzar més d'un esdeveniment de forma simultània o si en munten més de dos per any. “Fins ara només existien directoris online de pagament i això feia que fossin molt incomplets”, explica Fernando Le Monnier, i afegeix que un equip de nou persones ha dedicat un any de feina prèvia a l'obertura d'Eventoprix.es a contactar proveïdors de tot l'Estat per incloure'ls al web. De moment tenen una base de dades amb més de 5.000. “Les principals cadenes hoteleres ja hi són i fan un efecte crida per a la resta de proveïdors”, assegura Javier Sánchez-Marco. El portal tindrà aviat un canal d'ofertes en què els proveïdors podran oferir preus especials per a un determinat període de temps.

Els impulsors de la iniciativa treballen també amb les oficines de promoció turística de les grans ciutats de l'Estat per incloure-les en la secció de destinacions de la plataforma, on es poden trobar les principals infraestructures destinades a l'organització d'esdeveniments i també altres informacions pràctiques que converteixen Eventoprix.com en “aparador de les diferents destinacions”, en paraules dels dos socis.

L'Estat espanyol és la tercera potència del món del sector del turisme de reunions, congressos i incentius a àmbit corporatiu. Barcelona ocupa un lloc molt destacat a àmbit mundial i això té una gran repercussió econòmica que moltes vegades passa desapercebuda. Es calcula que els esdeveniments corporatius mouen al voltant de 5.000 milions d'euros a l'Estat i que representen el 15% del total del turisme, que és el primer sector econòmic de l'Estat espanyol. Per això Fernando Le Monnier i Javier Sánchez-Marco es plantegen traduir la plataforma a l'anglès després de l'estiu perquè pugui ser una eina útil per a les agències estrangeres que organitzen esdeveniments a l'Estat. “Normalment les convencions internacionals arriben a través d'intermediaris del país d'origen, que contacten amb una agència de la destinació, però volem que tinguin l'opció de contactar directament amb els proveïdors a través del nostre web”, assegura Fernando Le Monnier.

Les previsions de negoci dels dos socis són arribar a tenir beneficis d'aquí a un any. Han arrencat amb inversió de fons propis de 70.000 euros i ara busquen finançament, tot i que reconeixen que és complicat trobar-ne fins que el negoci comenci a donar els seus fruits. “Tenim clar que el nostre és un projecte a llarg termini”, diuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.