Emprenedors

Píndoles de formació per a professionals

Foxize ofereix cursos presencials per posar-se al dia en negocis i tecnologia

És important que la formació s'enfoqui cap a les necessitats dels alumnes

Per trobar solucions per tirar endavant un negoci, donar forma a una idea emprenedora o millorar la formació dels treballadors d'una empresa no cal fer màsters llargs i costosos que inclouen conceptes que o bé ja es coneixen o bé no seran de cap utilitat per al projecte. “El més important és que la formació estigui enfocada a les nostres necessitats i que ens doni eines per aplicar de forma immediata”, explica Fernando de la Rosa, creador de Foxize School juntament amb Albert Garcia Pujades i Fernando Polo. Es tracta d'un nou concepte en l'àmbit de la formació empresarial i de noves tecnologies que ofereix cursos monogràfics i presencials. Després d'una dilatada experiència en el món de la docència i un coneixement a fons de les noves tecnologies, de la Rosa va arribar a la conclusió que calia una nova manera d'enfocar la formació empresarial que permetés als professionals actualitzar-se de forma ràpida i a preus raonables.

Foxize es va posar en marxa fa un any i ofereix cursos de matèries relacionades amb negocis, màrqueting, e-commerce i comunicació. Disposa d'un claustre virtual de 200 professors que es desplacen allà on hi ha demanda per fer un curs. A hores d'ara la majoria de sessions s'imparteixen a Barcelona i Madrid però també s'han fet classes de forma puntual en ciutats com Girona, Alacant i Alcoi. Al llarg d'aquest curs està previst començar a fer-ne a Tarragona, Palma, Bilbao, València, Marbella i a tots aquells municipis on hi hagi demanda. Per fer els cursos, Foxize lloga sales d'hotels i espais que disposen de tot allò necessari per a la sessió. D'aquesta manera, poden ser flexibles i reduir les despeses que representaria tenir seus fixes.

Tota l'oferta al web.

L'escola té una oferta d'uns 400 cursos i durant el primer any de funcionament hi han passat 1.800 alumnes. Perquè les sessions que ofereixen tirin endavant hi ha d'haver un mínim de deu inscrits en els casos de Barcelona i Madrid i una quinzena a la resta de poblacions. Foxize publica l'oferta de cursos al seu web i els alumnes s'hi poden inscriure digitalment o bé mostrar el seu interès per una temàtica concreta. Quan un curs reuneix un nombre important de persones interessades es proposen dates per fer-lo. La durada de cada curs és de tres hores perquè, segons els responsables de Foxize, és el temps que permet als alumnes retenir tot allò que s'explica i obliga els professors a sintetitzar i ser directes. Hi ha tres tipus de cursos: les masterclass, que inclouen teoria, metodologia i casos pràctics; els tallers, amb un enfocament més pràctic; i les conferències, per temàtiques que permeten un format més ampli.

El preu mitjà dels cursos és de 90 euros. “Creiem que és un preu molt competitiu per tenir un professional de primera línia en actiu, si es compara, per exemple, amb els preus dels serveis de consultoria”, manté Fernando de la Rosa. A més d'escoltar, els alumnes poden consultar dubtes als professors. “La interacció és clau perquè es produeixi l'aprenentatge”, explica. Un cop acabat el curs es pot puntuar la tasca del docent. Foxize fa pública la valoració dels professionals que imparteixen els cursos i la té en compte a l'hora de retribuir-los.

Durant el primer curs, l'escola ha tingut una valoració mitjana de 4,3 sobre cinc i un 53% dels alumnes ha fet més d'un curs. Es tracta de dades positives que els esperonen a seguir endavant amb noves fórmules. Aquest any volen oferir la possibilitat d'assistir als cursos de forma virtual “amb finestres obertes a la participació i la interacció”.

Un altre projecte a més llarg termini és la implantació del projecte a d'altres països. Asseguren que han trobat persones interessades per dur Foxize a Copenhaguen, Amsterdam, Munic, Bogotà, Santiago de Xile i Mèxic DF a partir del 2014. Per això els caldrà trobar inversors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.