Emprenedors

‘Personal shoppers' immobiliaris

Somrie importa una professió coneguda a fora que encara busca el seu lloc aquí

És una figura que coneixem sobretot a partir de les pel·lícules americanes. El protagonista vol comprar-se una casa i com qui va al dentista quan té mal de queixal s'adreça a un intermediari professional del sector immobiliari per delegar-hi la feina. Una manera d'estalviar temps i guanyar capacitat negociadora davant el venedor. Aquesta és la professió que van decidir importar els socis de Somrie el 2010, en plena crisi econòmica i en un sector que ja havia perdut més del 50% de les empreses. “La veritat és que ens van tractar de bojos”, recorden Sara Martínez, Enric Jiménez i Ferran Gómez, que junt amb l'Eric Camps són els socis de Somrie.

Que els altres dubtin de la teva idea sempre resta confiança, però si a això hi sumes que en els primers sis mesos d'activitat l'empresa va facturar menys de 2.000 euros, la pregunta és obligada. Vau pensar a llançar la tovallola? “Com a mínim tres vegades al dia, sobretot perquè al principi estàvem sols la Sara i jo, que a més som parella i per tant teníem tota l'economia familiar arriscada a un projecte que semblava que no aixecava el cap”, explica l'Enric Jiménez.

L'error, de càlcul, diuen els socis, va ser pretendre dirigir aquesta nova figura de personal shopper immobiliari al comprador mitjà, “un error de càlcul que quasi destrossa l'empresa”, destaca Jiménez.

UN INICI D'INFART.

Després d'uns inicis complicats, els emprenedors van redirigir el negoci i es van focalitzar en segments més específics, bàsicament en inversors estrangers -que representen un 70% de la seva facturació- i en cadenes que busquen locals comercials per obrir nous establiments. Avui, tres anys després de fundar-se, Somrie ha generat un valor de compra de 50 milions d'euros i té oficines a Sant Cugat (dins Esade Creápolis), Madrid, les Balears, i a fora, a Mèxic, el Brasil, Andorra, Londres, Xangai i Malàisia. “El perfil de les operacions en què intervenim és molt variat i pot anar des d'immobles més modestos fins a edificis de 3 milions d'euros”, explica Jiménez. Aquest exercici el tancaran amb un total de 50 contractes firmats i els socis de Somrie preveuen multiplicar per quatre aquesta xifra el 2014.

Somrie ha estat de les poques immobiliàries alienes al sector financer que han estat presents en aquesta última edició del Barcelona Meeting Point, però tot i que l'estrella del saló han estat els inversors estrangers els emprenedors hi han anat “sobretot per captar el client local i donar a conèixer el servei que s'ofereix entre el gran públic”, diu Jiménez.

I és que l'empresa vol treure's l'etiqueta de servei exclusiu que molta gent els col·loca. “Nosaltres estem oferint que t'aconseguim descomptes de com a mínim un 5%, és a dir, de 10.000 euros sobre un pis de 200.000 euros; si descomptes els 5.000 euros que et pot costar el nostre servei, encara et surt molt a compte”, afirma.

Una altra cosa és el mercat de lloguer, on Jiménez afirma que el servei de personal shopper immobiliari “no resulta competitiu”. “La gent vol veure pisos des del primer dia i nosaltres podem ser més lents perquè no tenim producte propi.” Precisament sobre aquesta independència Jiménez destaca: “És un dels nostres principals valors perquè treballem al 100% pels interessos del comprador i no tenim cap incentiu per acabar inflant el preu del pis sinó tot el contrari.”

Fa tres anys, quan van començar, la competència era nul·la, però últimament el mercat d'inversió ha animat altres empreses de serveis de personal shopper en aquest sector. “Que hi hagi competència no és dolent, ens ajuda a fer que aquest servei es conegui més”, diu Jiménez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

‘Personal shoppers' immobiliaris

Publicat a