Empreses

Iamtogether, central de compres per a particulars

La plataforma ‘on line' es compromet a negociar serveis a preus avantatjosos

Els pròxims reptes són aconseguir preus baixos en energia i telefonia mòbil

“La intel·ligència col·laborativa tracta d'un objectiu personal que genera associacions espontànies amb altres individus, que un cop units creen la suficient força per aconseguir aquest objectiu.” Així explica Darius Funallet la decisió de fundar aquest estiu, juntament amb la seva dona, Juana d'Oliveira da Rocha, Iamtogether, una plataforma on line que funciona com a central de compres de particulars per aconseguir millors preus en els serveis bàsics.

Iamtogether es compromet a negociar amb les principals empreses de serveis de primera necessitat condicions avantatjoses per als consumidors, contribuint al canvi de paradigma en les relacions comercials entre les grans empreses i els consumidors finals, que per la seva atomització no tenen capacitat de pressionar. El primer repte que va proposar és comprar gasolina i dièsel per valor de 5,5 milions d'euros, amb un descompte de 8,3 cèntims per litre a una xarxa de més de 200 gasolineres.

Per participar en el repte els usuaris poden donar-se d'alta a la web de Iamtogether - http://www.iamtogether.com -, on podran adquirir en línia targetes prepagament amb diferents imports: 50, 100, 150, 200 i 250 euros. El cobrament a l'usuari no es fa efectiu fins que s'aconsegueix el repte.

El segon repte va ser arran del llançament de l'OPV per part d'Endesa en què es posaven a la venda el 20% de les accions per a inversors particulars, però amb una inversió mínima de 1.500 euros. Iamtogether proposava fer una reserva col·lectiva d'accions amb un import mínim de 10 euros, el preu que estaven disposats a pagar com a màxim per acció, amb la finalitat de repartir entre els ciutadans amb inversions petites un percentatge alt d'Endesa per poder influir en la presa de decisions. La iniciativa s'ha tancat sense completar el repte amb èxit, però més de dos milions de persones s'han informat sobre el procés i 149.370 han fet una reserva, de 393 euros de mitjana.

“És palpable que la societat vol un canvi i el gran interès que ha despertat aquesta iniciativa per tornar la sobirania de l'energia als ciutadans és un exemple més. Les persones cada vegada són més conscients de la gran capacitat d'influència que poden tenir si s'uneixen per assolir els seus objectius”, explica Funallet.

Iamtogether busca iniciar un repte per a cada servei bàsic. Els pròxims reptes, que es llançaran després de Reis, seran aconseguir preus més baixos en energia i telefonia mòbil. Funallet assenyala que tot i que la plataforma està pensada per fer de “lobby de les persones”, la seva proposta d'intel·ligència col·laborativa també beneficia les empreses, que s'estalvien despeses de comercialització i poden fidelitzar la clientela, ja que aquesta no canviarà de companyia si se li ofereix un bon servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Iamtogether, central de compres per a particulars

Publicat a