Política

Els sindicats de funcionaris estudien portar la Generalitat als tribunals

Els treballadors públics consideren “inacceptable” que se'ls utilitzi com un “instrument de pressió política” davant l'Estat

Anuncien noves mobilitzacions davant les noves mesures anunciades aquest dijous per Mas-Colell

Els sindicats de la funció pública es plantegen portar la Generalitat als tribunals pel previsible retard amb què els empleats de l'administració catalana cobraran una part de la paga extra de desembre, a l'hora que han avançat noves mobilitzacions.

Els representants de CCOO, IAC i UGT han respost així a l'anunci que ha fet avui el govern que només garanteix que els treballadors públics cobraran a temps el 80 % de la paga extra i que el 20 % restant el rebran més endavant, sense precisar quan, per problemes de tresoreria de la Generalitat derivats de l'impagament per part del Govern espanyol de 759 milions pendents de l'Estatut. Els sindicats han rebutjat que l'executiu català els utilitzi com un “instrument de pressió política” davant del govern espanyol.

“No ens quedarem aturats davant aquesta decisió”, ha advertit en declaracions als periodistes el portaveu de la UGT, Xavier Casas, que ha assegurat: “estem en disposició d'emprendre accions contra la Generalitat”.

La portaveu de CCOO, Josefina Pujol, també ha subratllat: “si el govern no paga quan li toca posarem els nostres serveis jurídics a treballar contra aquest impagament de nòmines”.

De la seva banda, Lluís Blanco, de l'IAC, ha assegurat que la demora en el pagament de part de la paga extra és “inacceptable” i ha denunciat que, amb mesures com aquesta, la Generalitat pretén “fer por” als més de 200.000 funcionaris i empleats públics.

Els sindicats han expressat la seva indignació pel tracte que reben de la Generalitat, que havia convocat una roda de premsa per donar a conèixer la seva decisió d'endarrerir el pagament de nòmines mentre rebutjava avançar aquesta informació als representants dels treballadors amb els quals negociava a aquesta hora les noves retallades de 2012 a la Taula de la Funció Pública.

Això ha portat els representants sindicals a aixecar-se de la taula de negociació quan feia poc més d'una hora que estaven reunits per traslladar-se fins al Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, per intentar presenciar la conferència de premsa que donaven avui el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.