Economia

El govern retarda una part de la paga extra als funcionaris fins al gener

Mas-Colell anuncia el retard en el pagament a proveïdors per l'incompliment del govern espanyol dels 759 milions d'euros de l'addicional tercera

El conseller garanteix als treballadors públics la nòmina del desembre el dia 21, però ajorna al dia 28 l'extra de Nadal, el 20% de la qual no es cobrarà fins al gener

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha confirmat aquest dijous que l'incompliment del deute dels 759 milions d'euros corresponents a l'addicional tercera per part del govern espanyol tindrà com a conseqüència principal el retard en el pagament de factures als proveïdors i l'ajornament de fins al 20% de la paga extra als treballadors públics de la Generalitat.

D'aquesta manera, Mas-Colell ha explicat que es garanteix el pagament íntegre de la nòmina del dia 21 als treballadors públics, però que la paga extra es retardà fins el dia 28 i es farà efectiu “com a mínim” el 80% de la paga extra. L'altre 20% -que Mas-Colell ha remarcat que podria variar depenent dels comptes de la Generalitat- es podria retardar fins al gener.

En el cas dels proveïdors, Mas-Colell ha remarcat que l'ajornament en el pagament de factures a les pimes i els autònoms que treballen per la Generalitat s'analitzarà “cas per cas”.

A més, Mas-Colell ha anunciat que aquest mateix dijous la Generalitat ha presentat un requeriment al ministeri d'Economia i Hisenda per al pagament dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera prevista en l'Estatut. Segons ha explicat el conseller, el ministeri té un mes per reaccionar i fer el pagament de la partida. Si no, a partir d'aquest termini, la Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu.

Tal i com ja va avançar fa uns dies el portaveu del govern, Francesc Homs, la Generalitat també denunciarà l'incompliment a Europa. “Farem tot el possible per avergonyir el govern que fuig”, ha assegurat Mas-Colell.

Pel conseller, el govern de Zapatero té tres dies per fer efectiu el pagament, abans que Mariano Rajoy prengui possessió del càrrec com a nou president espanyol. Si no es fa efectiu, Mas-Colell ha desitjat que el futur govern del PP “no validi els trucs del mal pagador del govern anterior”.

Per Mas-Colell l'impagament dels 759 milions d'euros, el govern de Zapatero l'ha fet perquè el dèficit es computi a Catalunya i no a l'Estat.

Sobre la possibilitat que en l'any 2012 es repeteixi l'incompliment de l'addicional tercera de l'Estatut, Mas-Colell ha volgut confiar en un canvi d'actitud del nou govern de Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.