Política

ERC, ICV i Solidaritat demanen a la Generalitat que endarrereixi pagaments a l'Estat

Reclamen al govern que no aboni a l'Estat l'IRPF i la Seguretat Social dels seus assalariats

SI presentarà una declaració institucional per exigir el “tancament de caixa”

ERC, ICV i Solidaritat han demanat al govern de Mas que posposi els pagament de la Seguretat Social i l'IRPF a l'Estat, al que qualifiquen d'incomplidor per no transferir els diners de la disposició addicional tercera corresponents al 2008 per inversions en infraestructures. Solidaritat va una mica més enllà i presentarà una declaració institucional demanant el “tancament de caixa”.

El líder d'ICV, Joan Herrera, ha proposat a la Generalitat que posposi els pagaments d'aquests impostos a l'Estat de forma proporcional al que Madrid deu a Catalunya, ja que és el causant del problema. En aquest sentit, ha demanat al govern “valentia amb l'administració que no compleix”, en lloc d'afectar la funció pública, amb qui sembla que tingui “una obsessió”, ha afegit.

Després de qualificar d'”acte de barroeria” l'impagament estatal, la diputada republicana Anna Simó també ha reclamat a la Generalitat “que negociï i faci pagar la festa als incomplidors”, tal com va fer Xavier Trias quan era conseller de Salut, segons ha recordat. Simó també ha criticat la “mala previsió financera” del govern, que “fa un any que governa”, segons ha matisat. impostos a les altes rendes, a les grans superfícies o una taxa turística.

Des Solidaritat Catalana per la independència, Uriel Bertran ha anat més enllà i ha reivindicat el “tancament de caixes”. Amb aquest objectiu, el seu grup entrarà una declaració institucional per votar a la propera junta de portaveus del Parlament. “Quan una empresa no pot pagar les nòmines i els proveïdors és que la situació és dramàtica”, ha manifestat Bertran, que veu la Generalitat “portant a l'abisme treballadors i empreses”.Nadal demana si “és una mesura de força



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.