Economia

El jutge tira endavant el concurs voluntari de creditors d'Spanair

El magistrat rebutja tramitar el procés com a necessari per protegir millor els 2.500 treballadors afectats

Nomena el Grup Gispert, Advocats i Economistes com a administradors concurals

El Jutjat Mercantil número 10 de Barcelona ha declarat aquest dimecres el concurs de creditors voluntari i ordinari que Spanair va presentar el passat dilluns 30 de gener, tres dies després que la companyia anunciés la seva fallida. L'acte dictat pel jutge que porta el cas comptabilitza fins a 3.000 creditors.

Malgrat que 51 treballadors i tres empreses proveïdores també havien presentat peticions concurs necessari el mateix dia que l'aerolínia, el magistrat ha optat per tramitar el procediment voluntari. Al seu parer, d'aquesta manera es protegeix millor els 2.500 treballadors de la companyia, ja que entén que el concurs necessari “dificultaria un acord ràpid d'extinció dels contractes” laborals i “frustraria les seves expectatives d'una ràpida solució i recol·locació d'èxit”. La plantilla de la companyia ja està afectada per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que s'ha sol·licitat al mateix jutjat.

A més, el jutge ha declarat el concurs com d'“especial transcendència” i ha nomenat com administrador concursal al Grup Gispert, Advocats i Economistes, fundat, entre altres, per l'exconseller de Justícia durant el primer mandat de Jordi Pujol, Ignasi de Gispert Jordà.

El titular del jutjat mercantil està a l'espera que en els pròxims dies aquest pugui sol·licitar al jutjat que s'assigni un segon administrador concursal a causa de la complexitat del procediment.

En la petició de concurs voluntari, l'aerolínia va declarar un passiu de 474,1 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.