Economia

Mas-Colell i Recoder compareixeran al Parlament el dia 10 per la fallida de Spanair

La companyia aèria "estava abocada al tancament", recorda el conseller de Territori

Les connexions intercontinentals continuen essent objectiu per a l'economia catalana sense Spanair

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, compareixeran al Parlament el proper dia 10 en motiu del tancament de l'aerolínia Spanair.

Segons ha explicat Recoder en una reunió amb empresaris de la Cambra de Comerç de Terrassa, els consellers han demanat la compareixença conjunta per tractar “totes les circumstàncies que han envoltat el projecte Spanair durant l'any” de govern de CiU.

El titular de Territori ha remarcat que la companyia aèria estava "abocada al tancament” quan el govern de José Montilla va iniciar l'operació. Això sí, comptant amb el "vistiplau" de la federació nacionalista, que, diu Recoder, va considerar que era "un projecte de país".

El conseller ha afegit que s'ha fet un “gran esforç per intentar salvar-la i sobretot perquè l'empresa garantís la connectivitat intercontinental de l'aeroport”, el gran objectiu de la participació de la Generalitat en aquest projecte.

El conseller ha remarcat la importància de tenir vols intercontinentals pel funcionament de l'economia catalana, a més que l'aeroport estigui gestionat “fora d'aquest paraigua retrògad", en referència a l'empresa AENA, que, segons Recoder, gestiona centralitzadament tots els aeroports de l'Estat, cosa que no passa enlloc més d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.