Societat

MEDI AMBIENT

L'Estat reclamarà més quota pesquera de tonyina

El ministre Arias Cañete sosté que el pla de recuperació de l'espècie ha donat resultat i que cal compensar els pescadors

El grup Balfegó projecta duplicar la capacitat de la granja d'engreix

L'Estat espanyol sol·licitarà en la pròxima reunió de l'ICCAT (l'organisme internacional que regula la pesca de túnids) un increment de la quota pesquera de tonyina roja perquè els estudis científics demostren que l'espècie s'ha recuperat. De fet, aquest 2013, ja s'ha incrementat en 600 tones la quota pesquera i el sector reclama que el 2014 es permeti un 20% més de captures. “Els nostres pescadors han patit les conseqüències del pla de recuperació i ara mereixen una recompensa”, va dir el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, que ahir va cloure una jornada científica dedicada a la tonyina roja, organitzada pel grup Balfegó de l'Ametlla de Mar. També la Generalitat dóna suport a la petició dels pescadors catalans i l'Estat traslladarà la proposta al plenari de l'ICCAT, que es farà entre el 18 i el 25 de novembre a la Ciutat del Cap. “Estem legitimats per demanar l'increment de quota. Buscarem el suport d'altres països i denunciarem les incoherències d'altres que demanen flexibilitat per capturar espècies com ara el bacallà, que està en una situació delicada”, va manifestar Cañete, que no va concretar quin increment de quota sol·licitarà.

Per la seua banda, el grup Balfegó ha demanat permís a la Generalitat per doblar la capacitat de la seua granja d'engreix, que ara és de 1.250 tones. “Demanem celeritat a l'administració en l'aprovació de la declaració d'impacte ambiental, perquè si no haurem de fer la granja en una altra regió”, va explicar el director general del grup Balfegó, Juan Serrano. L'empresa preveu contactar amb embarcacions d'altres països per comprar-los la quota de tonyina roja.

LA XIFRA

1.146
tones
de tonyina roja ha introduït enguany el grup Balfegó a les granges d'engreix que té a l'Ametlla de Mar.

El pla hidrològic de l'Ebre, a final de desembre

El ministre Arias Cañete va accedir a reunir-se breument amb els portaveus de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), després que una desena de membres del moviment social l'escridassessen en entrar a les jornades de la tonyina. Cañete va manifestar que el pla hidrològic de la conca de l'Ebre s'aprovarà a final d'any i va negar la planificació d'un transvasament. Abans de l'aprovació del pla, el ministre es tornarà a reunir amb la PDE a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.