Empreses

Polèmica per l'ampliació de la granja de tonyina roja del grup Balfegó a l'Ametlla

L'organització Ecologistes en Acció ha presentat al·legacions contra el projecte d'ampliació de la granja d'engreix de tonyina roja del grup Balfegó a l'Ametlla de Mar. L'empresa tonyinaire ha sol·licitat autorització a la Generalitat per duplicar la capacitat de les seues gàbies, que ara és de 1.250 tones. Segons Ecologistes en Acció, manca justificació tècnica sobre la viabilitat biològica del projecte, ja que “l'estoc total de tonyina s'està recuperant pels exemplars juvenils però falten encara anys perquè s'incrementen els adults i la població es considere fora del col·lapse”. A més, l'organització ecologista critica la falta de rigor científic de l'estudi ambiental presentat sobre l'impacte actual de les instal·lacions d'engreix i el previsible amb la seua ampliació, així com el fet de no considerar els efectes que suposaria doblar la capacitat de la granja de tonyina sobre les pesqueries locals.

Per la seua banda, el grup Balfegó considera “infundada” l'oposició d'Ecologistes en Acció al seu projecte. “Volem ampliar les nostres instal·lacions per poder competir amb altres granges del Mediterrani”, ha assenyalat el director general de Balfegó, Juan Serrano. L'empresa tonyinaire ha recordat també que l'organisme internacional que regula la pesca de túnids (l'ICCAT) ha certificat la tendència de recuperació de la tonyina roja. A més, Balfegó sosté que l'ampliació de les seues instal·lacions a la costa de l'Ametlla de Mar no implica un increment de la quota de captures. En aquest sentit, la quota prevista per enguany per a la flota del Mediterrani (incloent-hi les diferents arts de pesca) és de 13.400 tones. Amb tot, Balfegó preveu que en els pròxims anys la quota de tonyina roja s'incrementarà i el grup tonyinaire podria arribar a acords amb més embarcacions per comprar-los els exemplars de tonyina roja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.