Opinió

ClústerGourmet.cat

Per al nostre sector, un dels reptes és fer un producte de qualitat amb un valor afegit diferenciat i que aquest estigui percebut pel consumidor exigent

El Clúster Gourmet de Catalunya, membre del programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, agrupa prop de 50 empreses del sector gurmet català, que amb una facturació agregada de 387 milions d'euros representa un 50% de la facturació del sector, estimada en 800. És un sector que ha guanyat força els darrers anys amb empreses petites i mitjanes que innoven contínuament en productes adaptats a les noves necessitats dels consumidors i que obren mercats a l'exportació.

Les empreses del clúster treballen conjuntament per identificar els reptes del sector i desenvolupar estratègies que els permetin afrontar millor aquests reptes. En formen part elaboradors de productes gurmet i representants de la resta de la cadena de valor del gurmet com són escoles de hostaleria, detallistes, universitats, especialistes en innovació alimentària, etc.

Per al nostre sector, un dels reptes principals és fer un producte de qualitat amb un valor afegit diferenciat i que aquest estigui percebut per a un consumidor cada cop més exigent, més ben informat i que busca en el que compra una història, un origen. La promoció de la marca esdevé clau i dins el Clúster Catalonia Gourmet es creen sinergies que ens ajuden a promocionar-nos conjuntament sota un segell comú de qualitat.

Dins el pla de treball de Catalonia Gourmet destaquen els projectes de promoció de les marques als mercats locals i internacionals, el posicionament del producte gurmet com a regal turístic en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme, la formació continuada en l'àmbit de la pime del sector alimentari, la identificació de nous canals de venda com el comerç electrònic.

Volem estar a prop de sectors clau com el gastronòmic i som membre de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia. Els nostres productes estan a l'origen d'una cuina excel·lent i volem que les nostres indústries siguin un dels motors de la marca Catalunya i del seu reconeixement internacional. El clúster esdevé l'eina adient per a la identificació d'oportunitats de negoci i la potenciació del treball en xarxa entre gastronomia i les nostres marques.

El passat 3 d'octubre el clúster va celebrar la segona edició de la Nit del Gourmet Català, un esdeveniment que vol convertir-se en un punt de trobada de referència entre els elaboradors, el sector al detall, la gran distribució i restauració gurmet. En aquesta segona edició, celebrada al Palau de Pedralbes, es va fer entrega del Premi al Creixement Empresarial per a la seva innovació a l'empresa de iogurts El Pastoret de la Segarra (Sant Guim de Freixenet), del Premi al Creixement Empresarial per al seu procés d'internacionalització a l'empresa d'aigua mineral Aigua Sant Aniol (Sant Aniol de Finestres) i del Premi Gourmet Català de l'Any per a la seva estima en relació amb els nostres productes al restaurant El Celler de Can Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.