Gran angular

Les pòlisses de ciberrisc a empreses es disparen

El món assegurador diu que en tres anys aquesta modalitat serà habitual com ho és la de robatori o incendi

El darrer ciberatac global de mitjans de maig, que va afectar més de 125 mil ordinadors d’arreu del món en 24 hores, i molt especialment al sistema nacional de salut britànic, ha comportat una allau de trucades al sector assegurador per tenir informació i poder fer front a través de les pòlisses de ciberrisc a les conseqüències de les accions dels hackers nocius a les empreses o institucions.

“En uns tres anys aquestes pòlisses seran obligatòries i habituals com ho són les d’incendi o robatori”, explica Ferran Jori, director general de Jori Armengol & Asociados, una companyia centenària que factura 35 milions d’euros. El directiu d’aquest corredoria d’assegurances diu que els darrers dos mesos s’ha multiplicat la petició d’informació i propostes de les empreses per contractar i estudiar les primes de la cobertura de ciberrisc. L’expert diu que amb la sinistralitat es coneixerà millor la modalitat que ja ofereixen moltes asseguradores, sobretot nord-americanes.

Aquesta pòlissa garanteix el segrest del programari per si després es demana un rescat, també cobreix les conseqüències econòmiques per la pèrdua d’informació i dades així com les seqüeles per la parada de l’empresa per si hi ha el robatori d’una fórmula d’un medicament o d’un perfum, per exemple. Una altra cobertura seria la responsabilitat civil per una possible errada de seguretat de la mateixa empresa i les posteriors indemnitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.