Política

Castel diu que “hi ha molts mestres d’ERC”

El candidat de Cs creu que “difonen mentides”, i Ustec vol que es disculpi

Poc abans que comencés la campanya electoral, el cap de llista de Ciutadans per Girona, Jean Castel, va compartir al seu compte de Twitter un informe de Convivència Cívica Catalana segons el qual el 90% del professorat de les escoles gironines són independentistes. Ahir, va aprofitar una entrevista de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) per manifestar la seva preocupació perquè a la demarcació “hi ha molts de professors amb carnet d’ERC”, i va insistir que es practica l’adoctrinament a les aules. “Em mereix tot el respecte que un mestre tingui carnet d’ERC, però quan fa classes no hauria de representar cap partit, perquè els nens ja tindran opinió pròpia sense que els adoctrinin ni els inculquin mentides”, va dir. En lloc d’això, assegura que la seva formació ha detectat “adoctrinament en els llibres de text, estelades dins i fora de les aules, i indicatius polítics i ideològics” a diferents centres educatius gironins.

El sindicat d’ensenyament Ustec va respondre ahir mateix aquestes acusacions recordant que “la llibertat d’afiliació política és un dret en democràcia”. Ramon Font, portaveu del sindicat, afirma que “demanar el carnet equival a una cacera de bruixes”, i va exigir a Castel que rectifiqui i es disculpi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.