Empreses

La lleidatana Hubelsa ja exporta cuines cap a l’Àfrica

L’empresa, que acaba d’incorporar la tercera generació familiar, diu que ara els clients són més exigents

L’empresa de caràcter familiar Hubelsa, que dissenya, construeix, comercialitza i munta cuines, no s’espanta a l’hora de distribuir les seves produccions a l’altra banda del món. Amb només 16 treballadors ha estat capaç de fer arribar el seu producte acabat, com ara armaris, taules i calaixos, fins a països africans tan allunyats com Guinea Conakry o Senegal per via marítima.

Marc Banzo, que s’acaba d’incorporar com a tercera generació familiar coincidint amb els 35 anys d’història de l’empresa, explica que l’enviament de cuines cap a l’Àfrica va ser més una anècdota que un propòsit. Comenta que un guineà nacionalitzat espanyol va anar a Lleida per contactar amb diverses empreses d’allà per aconseguir material de la construcció per enviar a Guinea i Senegal per fer xalets de luxe. “A partir de llavors vam signar un contracte comercial i ara treballem amb ell i ens fa molta il·lusió”, comenta Marc Banzo, que reitera que tot i així, el 90% de la facturació correspon a l’activitat a Catalunya, sobretot Lleida, Tarragona i Barcelona.

Un dels èxits de l’empresa, que factura un milió d’euros, és saber adaptar-se a la demanda del client, “cada cop més exigent i que vol més qualitat que abans”, diu Banzo. Hubelsa s’inicia el 1982, quan els germans Àlex i Josep Maria Banzo fan un pas endavant al negoci que havia començat el seu pare (propietari de dues botigues que venien electrodomèstics i cuines). Gràcies als seus coneixements en mobles de cuina i manteniment elèctric, Hubelsa neix amb l’aspiració d’integrar verticalment el procés de fabricació. A la dècada dels noranta, Hubelsa construeix la seva fàbrica en un recinte de 10.000 m² als afores de Lleida.

Reorientació amb cada crisi.

Després dels Jocs Olímpics de Barcelona i la crisi de la construcció, Hubelsa s’adapta de nou al mercat i enfoca la seva activitat a la reforma dels particulars. En aquell moment, obre la botiga Okya, especialitzada en cuines d’importació alemanyes. Des de mitjans de la dècada dels noranta fins al 2003, Hubelsa es consolida en el segment de la cuina destinada a la construcció i arriba a instal·lar 3.000 cuines anuals. La companyia es converteix en líder a la demarcació de Lleida en el sector de la importació de cuines de gamma alta.

A partir de 2007, Hubelsa torna a la distribució i inicia el camí de l’exportació. L’any passat la firma va fer 35 anys i va incorporar al negoci la tercera generació, liderada pel Marc Banzo, fill d’Àlex Banzo. Ara se centra en la digitalització i amplia la distribució de marca pròpia.

HUBELSA

Facturació
1 M€
Treballadors
16
Any de fundació
1982
Marc Banzo diu que fa tres anys que l’empresa creix anualment. La previsió per al 2018 “pinta bé”. Diu que torna la construcció però ara cal ser més selectiu i construir amb rigor. La fàbrica està preparada per absorbir més comandes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.