Economia

El sector forestal de Catalunya potencia la producció de la pinya

El Consorci Forestal de Catalunya ha impulsat el projecte transfronterer Quality Pinea, que vol fomentar la producció i comercialització de la pinya. Es tracta d’un sector no regulat que comprèn unes 33.000 hectàrees de pi pinyer, en un 80% a les comarques gironines, i que podria suposar un volum de 5 milions d’euros de negoci cada any. El projecte també vol potenciar el mercat del pinyó mediterrani, castigat per la competència asiàtica.

Segons reconeix el Consorci Forestal, amb seu a Santa Coloma de Farners, actualment els propietaris forestals no treuen rendiment d’aquest producte a causa de la falta de regulació i del pillatge de pinyes, una pràctica molt estesa i que acaba col·locant·les al mercat negre i sense cap mena de control.

Amb el projecte Quality Pinea, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural, es preveu fer un estudi de mercat per avaluar la demanda real de pinyó i identificar les oportunitats emergents. També s’impulsarà la creació d’una agrupació de productors de pinyó, per concentrar l’oferta del producte i facilitar la compravenda de pinyes de pi pinyer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.