Opinió

Rejovenir, renovar, modernitzar i feminitzar el Foment

Volem que el Foment sigui un dels centres de referència de l’activitat econòmica del país, de l’economia productiva dels empresaris i dels autònoms

La defensa de l’activitat econòmica i empresarial és l’objectiu principal del Foment del Treball: no volem que res ens distregui d’aquesta fita; aquest és l’esperó del nou equip que encapçalo des de la presidència, un equip que va ser escollit el 5 de novembre passat. Aquestes setmanes de nova presidència hem estat treballant d’una manera intensa amb l’equip humà de la institució per dissenyar el pla de treball que desenvoluparà el programa de 30 punts amb què vam guanyar les eleccions a la presidència del Foment.

Valoro moltíssim, personalment, l’equip de professionals de la casa, a molts dels quals he tingut el goig de conèixer aquestes setmanes i que, honestament, he de dir que han superat de molt les expectatives que el meu equip i jo teníem, que ja eren molt altes. Crec, sincerament, que farem molt bona feina: amb aquest equip humà immillorable i amb la força dels nostres associats, aconseguirem dur a terme el nostre propòsit, que resumeixo en cinc conceptes: rejovenir, renovar, modernitzar, feminitzar i il·lusionar el Foment.

I vull fer un reconeixement molt franc a qui ha estat des del 1983 el secretari general del Foment, Joan Pujol, que ha decidit retirar-se i que deixa un llegat robust en la defensa del món empresarial de Catalunya. El nou secretari general de la casa, David Tornos –que jo no coneixia estretament- és un home de dins la casa, que compta amb el respecte i el suport de tot l’equip de professionals i que és un relleu extraordinari que ens ajudarà a comandar la institució cap a l’espai de rellevància que li pertoca a través d’una modernització necessària.

Volem que el Foment sigui un dels centres de referència de l’activitat econòmica del nostre país, de l’economia productiva dels empresaris i dels autònoms, de la nova economia de Catalunya. En fi, hem de ser un referent de progrés per a tota la societat catalana. I tot això és una tasca col·lectiva de tots els sectors i territoris –de la pràctica totalitat de les empreses del país- que són l’ADN del Foment, amb unitat i respecte a la pluralitat, si és que volem ser realment representatius.

He demanat humilment als nostres associats i a l’equip de professionals que donen vida al Foment ser agosarats per ser més dinàmics, per donar més serveis i oportunitats a les empreses del país, per atraure els joves empresaris i empresàries, i per reconèixer a la dona el paper de gran rellevància que té al Foment. Ser agosarats també per fer propostes i donar solucions i per potenciar el debat a les comissions assessores i de treball del Foment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.