Empreses

Urbinium es marca la fita de consolidar-se a Barcelona

La immobiliària comercial i assessora d’inversions ja estava ubicada a Girona, Figueres i Platja d’Aro

La immobiliària Urbinium, amb seu a Girona, especialitzada en l’assessorament i expansió d’empreses i en el lloguer i venda de locals comercials, oficines i naus a primera línia comercial, s’ha marcat com a objectiu la seva consolidació a Barcelona, mercat on va aterrar ara fa 2 anys.

Amb 12 anys d’experiència, la consultora immobiliària que disposa d’una desena de professionals va fer el salt a la capital catalana: “Alguns clients ens van demanar que vinguéssim a Barcelona, perquè valoren el nostre tracte personalitzat”, explica Manel Reina Moreno, fundador de l’empresa, o com ell mateix s’anomena: “Fundador del projecte que ha de treballar com un equip, i jo només soc el líder del grup.”

Urbinium va iniciar la seva activitat a les comarques gironines. A Girona, Figueres i Platja d’Aro la firma lloga o ven locals comercials, oficines o naus. A Barcelona, de moment, s’ha especialitzat només en locals i oficines. “Barcelona ens obre una gran oportunitat que volem aprofitar fent de pont entre els dos territoris i connectar inversors i comerç”, assegura Manel Reina Moreno, que diu que no se sent una agència immobiliària, sinó un equip que treballa per tenir la millor formació i informació per traslladar-la al client “perquè sigui ell el qui prengui la decisió final”.

Urbinium dona molta importància tant a trobar la millor ubicació per al client com a assessorar a l’hora d’expandir-se. Fins i tot fa l’anàlisi pertinent en el traspàs o la reubicació del negoci. A més, la firma sempre du a terme l’estudi tècnic dels immobles que són objecte d’una operació immobiliària perquè els “donarà la idea real de les seves possibilitats”. Així com un assessorament fiscal i financer en molts casos que ho necessitin, per tal de tancar el cercle del millor assessorament i acompanyament a la presa de decisions.

Urbinium, amb el coneixement del mercat immobiliari de les ciutats on opera, està obert a les diferents fórmules per continuar creixent. “No descartem una joint venture (aliança d’empreses) amb algú del sector o donar entrada a un nou soci sempre que defensi el valor, les idees i els objectius que defineixen el nostre equip”, sentencia Manel Reina Moreno. La previsió de facturació per a enguany és superar els 700.000 euros.

El fundador de la immobiliària catalana recorda que el seu objectiu “no és créixer de qualsevol manera” sinó fer-ho de manera consolidada. A tall d’exemple, Manel Reina defensa el seu projecte on l’equip humà ha de ser-ne la clau. Explica que la majoria està integrat per dones i de diverses edats. A més, “cobren entre un 20 i un 30% més que la mitjana del sector amb l’objectiu que ells no hagin de pressionar el client per incrementar la facturació. Cal treballar de manera ètica”, diu el fundador d’Urbinium. També donen suport a la Fundació Joan Carreras, perquè “els beneficis s’han de compartir”. Ara busquen entrar en una nova fundació que treballi a favor de la sostenibilitat. Tot i així, els números surten prou bé. Urbinium ha fet més de 600 operacions de lloguer i compravenda i ja suma més de 65 milions d’euros d’inversió realitzada pels seus clients.

cap al futur

El ‘big data’, la tecnologia que ajuda el client

Urbinium la vol encertar. Per això fa valoracions rigoroses de les ubicacions gràcies a informació, estudis i anàlisis del mercat utilitzant el big data . “Fer ús de la governança de dades ens suposa fer una inversió important però som conscients que el futur va cap aquí”, diu Manel Reina. Aquesta tecnologia permet tenir informació clau dels hàbits i necessitats del consumidor que llavors ajudarà a prendre la millor decisió d’ubicació i d’inversió al nostre client.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.