Gran angular

Els doctorands es mobilitzen contra la precarietat

Investigadors i docents de les universitats catalanes han passat la nit a la seu de l’AGAUR per reclamar ques’apliqui un estatut que millori les seves condicions laborals

El col·lectiu Doctorands en Lluita, format per un nombrós grup de docents i investigadors de les universitats catalanes han passat la nit a la seu de l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts d’Universitat i Recerca), situada a Passeig Lluís Companys de Barcelona com a mesura de protesta.

El motiu que els ha portat a aquesta mobilització és l’incompliment de la legislació en matèria de drets laborals dels treballadors docents i investigadors de les universitats catalanes, Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) i Consell Superior d’Investigacions Científiques ( CSIC)

“Aquesta ocupació es realitza perquè els negociadors de les universitats s’han mostrat intransigents en seguir pagant per sota de la llei, escudant-se en que no tenen competències, mentre que les Universitats catalanes passen la pilota a la Generalitat per no donar finançament”, expliquen des del col·lectiu, que responsabilitzen el conseller d’economia, Pere Aragonés, de mantenir a la Universitat en una “absoluta ultraprecarietat”.

“Ens trobem en una situació insostenible reclamem que la Generalitat apliqui l’estatut per a que millori unes condicions laborals precàries. Tenim companys que porten anys en precari”, expliquen els portaveus del moviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.