Gran angular

Eurecat crea una àrea de sostenibilitat

El nou pilar s’uneix a les àrees industrial, digital i biotecnològica

El centre tecnològic Eurecat ha creat una Àrea de Sostenibilitat, que esdevindrà el seu quart pilar tecnològic, juntament amb les àrees Industrial, Digital i Biotecnològica, per tal que la competitivitat del teixit industrial no vagi separada de l’objectiu de sostenibilitat de l’activitat.

Segons destaca el president d’Eurecat, Xavier Torra, Eurecat “ha desenvolupat durant molts anys una intensa activitat en l’àmbit mediambiental, centrada en els projectes de recerca industrial i aplicada i activitats d’innovació amb empreses i institucions.” Afegeix que “amb la creació d’aquesta nova àrea, Eurecat vol explicitar encara més el caràcter prioritari i transversal d’aquest àmbit d’actuació”, tant per “la necessitat que suposa l’emergència climàtica, com per l’oportunitat que brinda a les empreses per reduir l’impacte mediambiental dels seus processos i productes, tot aportant valor als seus negocis.”

La nova àrea, que està dirigida per l’investigador i doctor en química Miquel Rovira, està integrada per un equip internacional de mig centenar de professional, opera principalment des de la seu d’Eurecat a Manresa i compta amb personal a les seus d’Eurecat a Cerdanyola i Tarragona. Com diu Rovira, “l’Àrea de Sostenibilitat és un eix transversal d’Eurecat vinculat a l’Economia Circular i a la mitigació del canvi climàtic” i la seva creació “ajudarà a incorporar i a potenciar la perspectiva mediambiental en els projectes d’innovació tecnològica que Eurecat duu endavant en l’àmbit empresarial a les esferes digital, industrial i biotecnològica”.

L’Àrea de Sostenibilitat implica la creació de dues noves unitats tecnològiques, també dirigides des de Manresa, una de les quals se centrarà en residus, energia i impacte ambiental, mentre que l’altra estarà especialitzada en aigua, aire i sòls, sota la direcció dels doctors Frederic Clarens i Xavier Martínez, respectivament. La doctora Irene Jubany serà l’encarregada de la coordinació científica.

Eurecat ja ha començat a calcular l’estimació del guany ambiental dels processos d’innovació tecnològica que desenvolupa, mitjançant la metodologia d’anàlisi del cicle de vida (ACV), que permet quantificar les emissions de diòxid de carboni evitades en cada projecte, amb el propòsit d’obtenir noves dades que ajudin a mitigar el canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.