Empreses

ZeCardio obre una ronda per 800.000 euros

La biotecnològica cerca fàrmacs contra les malaties cardiovasculars

ZeCardio, biotecnològica que es dedica a la recerca en fàrmacs per al tractament de malalties cardiovasculars, ha obert una ronda de finançament per 800.000 euros, a través de la plataforma Capital Cell.

ZeCardio fa servir la plataforma cardiovascular anomenada de “peix zebra” que permet testar centenars de molècules en poc temps, i que va ser desenvolupada per ZeClinics, companyia d’on sorgeix ZeCardio. Com explica el CSO de la firma, Javier Terriente, “la gran semblança fisiològica i l’homologia genètica entre el peix zebra i l’humà ens permet predir l’impacte terapèutic de qualsevol molècula, en termes d’eficàcia, toxicitat i metabolisme.”

Ara, ZeCardio vol desenvolupar les seves molècules en fases més avançades. De moment, el procés de finançament està anant prou bé, segons Davide D’Amico, CEO de la companyia: “a la primera setmana de la campanya ja hem aconseguit el 50% del capital, i això deixa clar que molts inversors saben que les grans farmacèutiques tenen molt interès per qualsevol millora a la medicina cardiovascular. I això és just el que nosaltres volem assolir.”

El desenvolupament de la plataforma d’anàlisi cardiovascular ha comptat amb el finançament i l’aprovació de la UE (SME Instrument) i la seva validació científica s’ha pulicat recentment en un estudi, el Dyballa 2019, que indica que les molècules descobertes a ZeCardio Therapeutics tenen una gran probabilitat d’arribar amb èxit a fases preclíniques i clíniques posteriors.

ZeCardio està immersa actualment en tres programes de recerca:

CardioProt, en què hom cerca millorar l’esperança de vida de pacients amb càncer que sofreixen toxicitat cardíaca derivada de tractaments quimioterapèutics.

CardioReg, en què es vol explotar el potencial regenerador del peix zebra per descobrir dianes terapèutiques que també permetin regenerar el cor de pacients que han sofert infart de miocardi.

CardioMio, en què hom cerca dianes terapèutiques innovadores que permetin tractar cardiomiopaties amb base genètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.