Economia

Treball certifica la “cessió il·legal” d’empleats a Ryanair

USO preveu tirar endavant una demanda judicial per aconseguir la incorporació dels treballadors a l’aerolínia

Inspecció de Treball ha constatat que la cessió de treballadors de les agències Crewlink i Workforce a Ryanair a l’aeroport de Girona era il·legal. La resolució arriba després d’una denúncia a Inspecció de Treball que ha fet el sindicat USO, i ara Treball ja ha enviat les actes d’infracció per cessió il·legal dels treballadors a les dues agències.

Arran de la denúncia, Treball va visitar la terminal gironina i després va reunir-se amb Ryanair, Workforce i Crewlink i van coincidir que les agències havien contractat treballadors i que posteriorment els havien posat a disposició de l’empresa Ryanair. Treball remarca que ni Crewlink ni Workforce no tenien cap control sobre els treballadors en qüestió a l’aeroport gironí, que deixava a les mans de la línia aèria irlandesa.

La secretària de comunicació d’USO-Ryanair, Lídia Arasanz, va explicar ahir que, després de la resolució, emprendran mesures legals amb una demanda als tribunals perquè tots aquests treballadors passin a formar part de la plantilla de Ryanair de manera oficial. Segons Arasanz, la diferència laboral entre els treballadors de Ryanair i els d’aquestes agències és important i si la companyia aèria els incorpora com a propis “tindran unes millors condicions laborals” que les que tenien fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.